19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Matka roka a jej prázdninové objavy

Autor: MS, Foto: sdetmi.com, V spolupráci

3

Našu rubriku Zápisky Matky roka už isto poznáte. Matka roka píše ironicky a s nadhľadom o strastiach a radostiach mamy, v ktorej sa nájde mnoho z nás. Tu vám naša matka roka každý mesiac prinesie krátke info, čo v danom mesiaci vyskúšala, alebo len chcela vyskúšať, ale nevydalo :) 

Prvý mesiac prázdnin je fuč a ja iba sledujem tie krásne fotky, ktoré pridávajú všetci na Facebook či Instagram. Mám pocit, že celé Slovensko je v Chorvátsku.

Kamoška mi posiela veľa fotiek. Západ slnka, more, jej deti v mori, deti pri nejakej katedrále, jej muž s pivkom na pláži a deti so zmrzlinou...Píšem jej: Hm a teba nemá, kto odfotiť? Ona: "Aaaale, keď ja na každej fotke vyzerám ako tetka!" :)

Doma vládne úplná idylka. Deti sa celé dni pekne hrajú a cestujú! Z mobilu na telku, z telky na počítač, z počítača na tablet a späť.

Včera som im urobila rezne, aby som dnes nemusela zase variť. Pred obedom mi volá pubertálny syn, že čo máme na obed? Vravím, však tie rezne a zemiaky. On na to: "Myslíš tie rezne a zemiaky, čo som včera zjedol na večeru?"

Ešte jeden mesiac predo mnou! Potrebujem dovolenkuuu!

Užívajte si viac ako tento mesiac a buďte k sebe žienky milosrdné! Tetky či sexi modelky? Všetko závisí od toho, KTO sa na vás díva :)


Knižka o dinosauroch od slovenských autorovOdhaľ a spoznaj dinosaury

2Neexistuje hádam domácnosť, ktorej deti by obišla éra dinosaurov. U nás o nich ten náš drobec rozpráva neustále a keď náhodou je chvíľu ticho tak ich kreslí :D Nehovoriac o tom, že ich poznám už aj ja naspamäť:) Nie je preto žiadna novinka, že doma máme hádam všetky knihy, ktoré o nich vyšli. Preto ma nesmierne potešilo, keď som v kníhkupectve objavila túto čarovnú knižku, ktorá vás zavedie do minulosti. Nielenže sa dozviete ako skutočne vyzerali dinosaury, či boli naozaj veľké ako domy? Nielen odpovede na tieto otázky, ale aj iné sa dozviete v tejto geniálnej knižke. Autori si v nej posvietili na najnovšie objavy z dinosaurej ríše a čitateľom tak priblížili, ako skutočne vyzerali. Ako bonus je táto knižka od slovenských autorov a je v nej množstvo originálnych ilustrácií nakreslených podľa tých najmodernejších výskumov o dinosauroch. Poďte sa vrátiť spolu s autormi v čase a dozvedieť sa o týchto vládcoch druhohôr ešte omnoho viac :)

Kúpite na albatrosmedia.sk


Zábavka pre celú rodinu

Vychytavky VZOR 2

Už dlho sme chceli vyskúšať paddleboard. A keďže môj muž je športový nadšenec, hneď jeden aj kúpil. Testom prešiel na dovolenke, kde sme ho s nadšením nafúkali. Zábava hneď začala, keď sa muž snažil naň postaviť. Dávno som sa tak nenasmiala :D Tak som mu šla ukázať, ako sa to robí. No čo vám poviem, žiadnu peknú foto, ako vídím na instagrame veru nemám. Najďalej som sa dostala do podrepu a hádzala sa na ňom ako veľryba na suchu :) No parádne sme sa zabavili a do konca leta ešte určite zabavíme a aj vychytáme muchy.

Kúpite v sportisimo.sk


Povinná výbava k moru či bazénu

Vychytavky VZOR 1Toto sú overené plienky na plávanie! Každé leto, pri oboch deťoch, kupujem len tie! Určite mi mnohé dáte za pravdu, lebo na pláži či pri bazéne vidím veľa detí s rovnakou plienkou :) Skrátka, sú to overené klasiky!
Plienky na plávanie od značky babylove poskytujú vysoký komfort pri nosení vo vode a spoľahlivú ochranu pred pretečením vďaka elastickému materiálu okolo nôh, brucha a chrbta. Extra mäkký, látkový materiál je šetrný k detskej pokožke. babylove plienky na plávanie vo vode nenasiaknu a sú vhodné na jednorazové použitie. Pre rýchle vyzliekanie je možné ich po stranách roztrhnúť. 

Kúpite na mojadm.sk


Zázrak! Opaľovák pre deti v guľôčke!

3

Zdroj: nivea.sk

Už ste počuli o detskom opaľovacom mlieku v šikovnom praktickom balení v tvare guľôčky? Je ako stvorené pre tie naše malé detské prdelky a ich jemné telíčka. Pri teplotách, aké posledné roky u nás prevládajú, je ochranný faktor 50+ veľmi vhodnou a priam žiadúcou voľbou. Mlieko je ešte k tomu neparfumované a vodeodolné. Určite ho treba používať pri tom agresívnom slnku viackrát za deň, detičky do 3 rokov a bábätká by sa priamemu slnečnému žiareniu nemali vystavovať ideálne vôbec. Mliečko je vhodné pre deti od 6 mesiacov. Perfektná je jeho jednoduchá aplikácia – ako deodorant pod pazuchy. A treba si dať pozor, deti to rady vyhadzujú von z kočíka ako hračku.

Kúpite na nivea.sk


Super hra na dovolenku - BANG!

 

Vychytavky VZOR 3

Túto hru máme doma v základnej, rozšírenej, ale aj kockovej verzií. Je skrátka super a nesmie chýbať na žiadnej našej chate či dovolenke. Trošku dlhšie trvá, kým sa vysvetlia novým hráčom pravidlá, ale nakoniec jej prepadnú všetci - deti aj dospelí. Najlepšie je, že svoje postavy hráte v utajení a nakoniec zistíte, že počas hry sa každý vyfarbí inak, ako ste čakali. Popri hre vznikajú milé a vtipné momenty a ľahko pri nej zabudnete na čas.

Kúpite na eshop.sdetmi.com 


Sprcha s príchuťou leta

apricot nivea vych

Zdroj: nivea.sk

 

Pijete radi v lete letné koktaily? Ja veľmi rada a prázdninové obdobie je na ne ako stvorené. Pár príbehov by vám môj manžel vedel veľmi korenisto a so zápalom a najmä so širokým úsmevom na tvári porozprávať, ale teraz pri deťoch preferujem skôr nealko nápoje. Najviac sa každý rok teším na celodenné pozobkávanie ovocia a zeleniny, najmä na jahody, maliny a marhuľky. A zvyknem tiež skúšať rôzne druhy sprchovacích šampónov, tentokrát prišiel na rad vegánsky sprchovací gél s príchuťou leta a ovocia. Má silnú a prenikavú vôňu mojich obľúbených marhúľ, manga, ananásu a guavy. Ryžové mliečko vyživuje pokožku a dodá jej pocit hebkosti. Dovoľte si na chvíľku vypnúť aj mimo dovolenky, zavrite si oči a nechajte sa preniesť na miesto, ktoré sa vám v hlave vynorí. A hneď je deň krajší! Alebo si spravte ovocný smoothie/ovocný drink, vezmite do vane a umocnite si tým túto ovocnú chvíľku.

Kúpite na nivea.sk


 

Letné smoothie, koktaily a ovocné výživy, traste sa!

Vychytavky VZORV lete nášmu mixéru dávame naozaj zabrať. Je to obdobie, keď opäť chudnem, a keďže je dostatok ovocia a zeleniny, ovocné koktaily a smoothička sú na dennom poriadku. Milujú ich aj deti a každé leto máme obľúbený iný nápoj. Tento rok je to Virgin Piňa colada!
Keďže som doma mala iba starší mixér, ktorý nevedel sekať ľad, a ten v týchto horúčavách treba, kúpila som si mixér, ktorý to dokáže - ORAVA RM-208 W.  Zvládne namixovať akýkoľvek druh potravy aj ľad. Okrem mixovania, miešania, drvenia a sekania zvládne mixér bez problémov vyrábať ovocné výživy pre malé deti, koktaily, dezerty, či nátierky. Oproti šťave z odšťavovača získate pri spracovaní ovocia a zeleniny v mixéri krémovú, hladkú a napenenú šťavu, ktorá je plná hodnotnej vlákniny. 

Kúpite na www.orava.eu


Zázračná miska 

1Poznáte to, dáte pred toho vášho drobca misku s jedlom a za chvíľu je už jedlo aj s miskou na zemi. Zakaždým sa opakoval ten istý scenár - zakaždým upratovanie pomaly celej kuchyne a následne môj srdce vrúcny výlev, že nabudúce si to uprace už naozaj sám.
Až raz som nečakane v obchode natrafila na túto pre mňa úžasnú misku. Je celá silikónová, na spodku má prísavku, vďaka ktorej sa miska pricucne na stôl a teda jedlo s ňou neskončí na zemi. Okamžite som ju kúpila a tešila som sa, ako ju hneď doma s tým našim drobcom vyskúšame. Obávala som sa, že to je ďalší krám do domu, ale musím povedať, že táto kúpa rozhodne stála zato. Miska s jedlom konečne neskončila na zemi. Drobec sa ju síce snažil odhodiť, ale samozrejme vďaka prícuckám sa mu to nepodarilo:) Za nás ju teda určite odporúčam:)

Kúpite na pilulka.sk

Ďalšie tipy od našej Matky roka nájdete v našej rubrike - Vychytávky Matky roka

Sponzorovaný obsah - v tomto článku sú umiestňované produkty. Všetky práva vyhradené. Akékoľvek kopírovanie článku alebo jeho časti je povolené výhradne so súhlasom redakcie.

 

Napíšte komentár