25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Detské leto v knižnici 2022 I.

28.06.2022 Autor: Krajská knižnica v Žiline, Foto: Krajská knižnica v Žiline
Termín: 14.07.2022 a ďalšie Mesto:Žilina Zdroj:stránka organizátora

detske leto 2022 jul 1

Klub u Knihuľky

Aj cez letné prázdniny v pondelok 4. júla o 10:00 sa bude konať Klub u Knihuľky. Tentoraz to bude o Veľkej nude: Tim a Pim od spisovateľa Ľuboslava Paľa. Prostredníctvom veselých aktivít si prečítame príbeh o dvoch malých myšiakoch. (Pre deti od 1 do 4 rokov v sprievode rodičov).

Seniori programujú v knižnici - Micro:bity

S pomocou zariadenia BBC micro:bit si vysvetlíme základy blokového programovania vo štvrtok 7. júla o 10:00 v Krajskej knižnici v Žiline. Povieme si ako sa so zariadením pracuje, aké sú jeho funkcie a využitie, a po krátkej inštruktáži budú účastníci vedieť do micro:bitu naprogramovať základné príkazy.
Seniori so sebou môžu zobrať aj vnúčatá od 7 do 12 rokov. Z dôvodu obmedzeného počtu účastníkov je nutné prihlásiť sa na podujatie vopred na email: pckurzy@krajskakniznicazilina.sk. Program bol podporený Nadačným fondom Telekom.

Tvorivé dielne – Výroba papierovej hviezdičky

Ak radi tvoríte alebo sa chcete niečo nové naučiť, tak Tvorivé dielne v Krajskej knižnici v Žiline vo štvrtok 7. júla o 13:15 sú pre vás ideálne. Vyrábať si budeme papierovú hviezdičku. Tvorivé dielne sú vhodné pre všetkých. Z dôvodu obmedzeného počtu účastníkov je nutné prihlásiť sa na tvorivé dielne vopred na email: tvorivedielne@krajskakniznicazilina.sk

Piknik v parku – Zašportuj si s nami

Zašportujte si s nimi aj vy v utorok 12. júla o 10:00. Deti si vyskúšajú svoju šikovnosť pri skákaní vo vreci, hádzaní na cieľ, prenášaní vody na lyžici a aj chytaním rybičiek. Športové hry sú vhodné pre deti od 5 rokov v sprievode ich rodičov.

Seniori programujú v knižnici - Micro:bit gitara

Programovateľný mikroprocesor micro:bit sa dá použiť aj ako hudobný nástroj. Neveríte? Tak navštívte knižnicu vo štvrtok 14. júla o 10.00 a my vám ukážeme, ako na to.
Seniori so sebou môžu zobrať aj vnúčatá od 7 do 12 rokov. Z dôvodu obmedzeného počtu účastníkov je nutné prihlásiť sa na podujatie vopred na emailovej adrese pckurzy@krajskakniznicazilina.sk. Program bol podporený Nadačným fondom Telekom.

Napíšte komentár