19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Buzz Lightyear

13.06.2022 Autor: MS
Termín: 10.07.2022 a ďalšie Mesto: Zdroj:stránka organizátora
BuzzLightyear Pozvanka 1080x1080

Zdroj: cinemart.sk

Každý filmový fanúšik má rád dobrého hrdinu, niekoho, koho môže obdivovať, komu môže fandiť. Praví filmoví hrdinovia prekonávajú neprekonateľné prekážky, aby neustále zachraňovali alebo ochraňovali. Buzz Lightyear je presne takýmto typom hrdinu a zároveň  aj veľkým fenoménom strieborného plátna.

A presne takéhoto hrdinu si predstavovali filmári pri vytváraní postavy Buzza pre celovečerný film "Toy Story" štúdia Pixar Animation z roku 1995. Prešlo 21 rokov a režisér Angus MacLane prichádza s novým príbehom o tomto populárnom neohrozenom hrdinovi.Akčné dobrodružné sci-fi a príbeh o Buzzovi Lightyearovi sleduje legendárneho vesmírneho strážcu na intergalaktickom dobrodružstve. Príbeh filmu začína keď vesmírny strážca Buzz Lightyear a jeho veliteľka Alisha Hawthornová s posádkou viac ako tisíc vedcov a technikov sa vracajú domov zo svojej poslednej misie. Približne 4,2 milióna svetelných rokov od Zeme im senzor signalizuje blízkosť neprebádanej, ale na zdroje potenciálne bohatej planéty. Buzz vydá rozkaz presmerovať ich prieskumnú loď na  močaristú planétu s agresívnymi lianami a obrovskými rojacimi sa chrobákmi. Snaha o rýchly odlet sa však náhle nešťastne zvrtne a vyvrcholí haváriou, ktorá zničí palivový článok a Buzz, Alisha a celá ich posádka uviaznu na nie príliš prívetivej planéte.

"Buzz je chlapík, ktorý je už nejaký čas na vrchole svojich schopností," hovorí výkonný producent Andrew Stanton, ktorý sa podieľal na všetkých štyroch filmoch série Toy Story. "V tomto filme sme svedkami jeho prvého pádu. Nikdy predtým to nezažil." "Je to ctižiadostivá postava," pokračuje Susman. "A svet teraz naozaj potrebuje viac ambicióznych postáv."

Trailer:

Napíšte komentár