18. 04. 2024 Valér 12°C Prehánky

Lacné letenky z Bratislavy, ktoré by vás mohli zaujímať

Autor: MS, PR správa

lacne letenky z bratislavy ktore by vas mohli zaujimat

Či už máte len voľný víkend a premýšľate nad tým, ako ho stráviť, alebo hľadáte inšpiráciu, kde by ste mohli naplánovať letnú dovolenku, dobrou správou je, že Bratislavské letisko ponúka obrovské množstvo možností. Nemusíte tak chodiť ďaleko ani cestovať dlhé hodiny, stačí doraziť na letisko taxíkom alebo MHD, a za pár hodín ste vo vašej vysnenej dovolenkovej destinácii. Kam môžete s deťmi letieť priamo z Bratislavy, a prečo by ste si túto príležitosť nemali nechať ujsť?

Z Bratislavy priamo do Európy za skvelé ceny

Spomínate si na jednu letnú dovolenku alebo jeden rodinný výlet v detstve, ktorý sa vám vryl do mysle ako jedna z vašich najlepších spomienok? Určite áno, a vaše deti si vytvárajú rovnaký druh spomienok. Rodinné dovolenky nielen vytvárajú celoživotné spomienky, ale vašu rodinu tiež vytrhnú z bežnej rutiny, otvoria vašu myseľ novým kultúram, jedlám a zážitkom, a sú dokonca prospešné pre vaše psychické zdravie! Ľudia sa väčšinou vracajú z dovolenky šťastnejší a uvoľnenejší, vďaka čomu sú následne v práci produktívnejší. Je to jasné, prázdniny sú zábavné, pričom život doma je plný povinností. Vy máte pred sebou každý deň prácu, pranie oblečenia, úlohy a iné povinnosti, ktoré musíte splniť. Počas dovolenky môže byť život plný radosti a je prestávkou od každodenného života. Nehovoríme však iba o niekoľkotýždňových dovolenkách. Môže to byť pokojne aj víkendový kemping alebo párdňový pobyt v Európe. Kľúčom je spomaliť a užiť si život.

letenky1

Zdroj: esky.sk

Je pochopiteľné, že mnohé rodiny, ktoré uvažujú o dovolenke, túto myšlienku často zahodia kvôli financiám. Letenky Bratislava ponúka do takmer celej Európy, a dnes sú už natoľko dostupné, že otázka peňazí prestáva hrať v rozhodovaní tak dôležitú rolu, ako tomu bolo kedysi. Vyberte sa toto leto napríklad do Grécka od neuveriteľných 39 eur na osobu, alebo si zaleťte vďaka letenke od 53 eur na Maltu, ktorá vás očarí históriou i nádhernými plážami. Od 60 eur na osobu si môžete užiť aj blízky Dalaman, no jedným z najväčších hitov sezóny je Sicília, kam sa dostanete už od 48 eur na osobu. Sicília je svet plný ohromujúcej prírody, úchvatných archeologických nálezísk, mesta plného umenia, no tiež niektorých z najlepších jedál a najústretovejších ľudí, akých kedy stretnete. Je to báječné miesto na návštevu v každom veku a nádherná talianska destinácia na dovolenku s deťmi. Ak nemáte veľa času, najlepší spôsob, ako si užiť Sicíliu, je vybrať si jej časť, požičať si auto, a preskúmať tento ostrov kúsok po kúsku. Akonáhle sa vaše deti okúpu v Sicílskom mori, už nikdy nebudú chcieť odísť!  

Leto s rodinou v horúcom Španielsku

Pokiaľ máte na cestovanie viac času a hľadáte spôsob, ako nahradiť dovolenku cez cestovné kancelárie svojpomocne, rozhodne vyskúšajte Španielsko. Letenky do Barcelony sú ideálnym riešením v podstate v akomkoľvek ročnom období, nielen v lete. S 2 524 hodinami slnečného svitu ročne nie je prekvapením, že Barcelona priťahuje toľko turistov z celého sveta. Zimy sú tu mierne, letá sú dokonalé a horúce, a jar a jeseň sú ideálne pre turistické prechádzky po meste. Barcelona, ktorá sa nachádza v Katalánsku na východnom pobreží Španielska, je pulzujúcim mestom presláveným výnimočnou architektúrou, svojráznym umením a lahodnou kulinárskou scénou. Je to jedna z najlepších a najobľúbenejších turistických destinácií, a to z dobrého dôvodu. Zamilujete si jedlo, architektúru aj celkovú atmosféru mesta. Okrem toho má mesto tiež pobrežie, ktoré vám umožňuje spojiť dovolenku v meste s dovolenkou na pláži. Pobrežie s vlastnými piesočnatými plážami je počas letných mesiacov takmer vždy rušné, pretože návštevníci aj miestni obyvatelia milujú popíjanie kokteilov a vína na horúcom španielskom slnku, a to ideálne až do súmraku. Navštívte neďalekú pláž Barceloneta alebo si urobte jednodňový výlet na neďaleké Costa Brava, vezmite si plážový uterák a zabudnite úplne na celý svet.

letenky2

Zdroj: esky.sk

Skvelé je, že v Barcelone je neustále čo robiť. Ak máte radi Gaudího, Barcelonu jednoducho musíte navštíviť. Existuje veľa krásnych fasád budov, interiérov a dekorov, a to aj mimo Gaudího majstrovského diela – La Sagrada Família. Táto slávne nedokončená katedrála v blízkosti Gotickej štvrte je úchvatná svojimi zložitými detailmi a bohatou históriou. Ak si myslíte, že zvonku vyzerá úžasne, počkajte, kým vojdete dovnútra a uvidíte všetky tie hravé farby. Svojrázna architektúra tu však nekončí – Santa Maria del Mar je ukážkovým príkladom ohromujúceho gotického kostola, a ďalšie významné modernistické budovy ako Casa Batlló, Casa Milà a Casa Amatller sú tiež pôsobivými miestami, ktoré odhaľujú čaro Barcelony.

Pre milovníkov módy Barcelona tiež ponúka množstvo dizajnových malých butikov so skvelými cenami. Španielska móda je štýlová, praktická a cenovo dostupná. Nakúpte od lokálnych dizajnérov a podporte miestnych umelcov. Okrem toho, kto by nemiloval hľadanie dokonalých suvenírov? Farebné šaty, roztomilé doplnky, či skutočne pohodlné topánky. V Barcelone je toho toľko, že sa jednoducho nemôžete nudiť. Či už navštívite múzeum, pozriete si umeleckú galériu, obchod alebo sa budete len tak potulovať, Barcelona je skvelým miestom. Jeho živá história je všade okolo vás a na každom kroku sa vám naskytne pôsobivý pohľad, ako napríklad Čarovná fontána, Kolumbov pamätník alebo Víťazný oblúk.

Ak by vás to v Barcelone predsa len nebavilo, môžete toto mesto využiť iba ako prestupný bod. Kúpte si lístky na autobus a vyberte sa do Girony, Madridu, alebo do Seville. Ak túžite po odpočinku pri mori, môžete sa jednoducho presunúť do Malagy, či kamkoľvek inde. Alebo ideálne, urobte si po Španielsku zaujímavú okružnú jazdu, pri ktorej uvidíte všetky zaujímavé turistické miesta, a zároveň si dokonale odpočiniete na pláži.

Napíšte komentár