24. 04. 2024 Juraj 10°C Dážď

Deň detí v skanzene - Lesy deťom

26.05.2022 Autor: MS
Termín: 05.06.2022 Mesto:Vychylovka Zdroj:stránka organizátora
den deti plagat

Zdroj: kysuckemuzeum.sk

Deti sú kvety národa – povedal pred storočiami pedagóg Ján Ámos Komenský. Aj, keď počas roka sa deťom  s láskou venujú rodičia, učitelia, vychovávatelia Medzinárodný deň detí je výnimočný a patrí len deťom. Pri tejto príležitosti Kysucké múzeum, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja v spolupráci s Lesmi SR pripravilo na nedeľu 5. júna 2022 v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke podujatie venované všetkým deťom. 

Tento rok počas Dňa detí v skanzene odhalíme všetky tajomstvá, ktoré les ukrýva. Na deti čaká bohatý program plný hier a prekvapení. Veď MDD je presne o tomto – o radosti, o prekvapení, o momentoch kedy deti vedia, že je sa na, čo tešiť.

Pre rodičov a deti, ktorí majú radi rozprávky, sme pripravili rozprávkové kino v Multifunkčnom objekte na prvom poschodí, kde si budú môcť pozrieť rozprávku o čertoch, ktorá bola natočená aj v našom skanzene.

Okrem spomenutých aktivít sa môžu tešiť na remeselníkov, Kuchyňu starých materí, tvorivé dielne, aktivity so živými sovičkami a palacinky.

Počas tejto nedele budú mať všetky deti do 15 rokov do Múzea kysuckej dediny voľný vstup a v pokladni bude na nich čakať malé prekvapenie.

Program:

  • 10.00- 15.00hod. Prezentácia remeselníkov
  • 10.00- 15.00 hod. Kuchyňa starých materí
  • 11.00- 15.00 hod. Prezentácia  Lesy SR
  •             13.00 hod. Detská sv. omša v Kaplnke Panny Márie Ružencovej zo Zborova nad Bystricou
  • 13.00- 15.00 hod.  Tvorivé dielne a aktivity so živými sovičkami

Všetkým deťom prajeme usmiatu tvár a šťastnú rodinu, nielen počas tohoto dňa, ale vždy.  Tešíme sa na vás!

Napíšte komentár