19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Júnový program v Baterkárni

25.05.2022 Autor: Claudinka
Termín: 02.07.2022 a ďalšie Mesto:Trnava Zdroj:stránka organizátora
baterkaren cover photo

Zdroj: baterkaren.sk

V mesiaci JÚN na vás čaká bohatý program, v ktorom nebudú chýbať pravidelné týždne, SWAP-y či kurzy!  

1.6. Vyrobte si plastelínu so svojimi deťmi (Kurz pre rodičov a ich deti) (11:00-12:00, 15:00-16:00)
Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí bude v Baterkárni prebiehať Kurz výroby netoxickej plastelíny. Príďte stráviť príjemný hravý čas s vašimi deťmi do priestorov novootvorenej komunitnej Zdieľanej dielne a naučte sa spolu vyrobiť netoxickú plastelínu z kuchynských ingrediencií!

Kurz sa bude konať 1.6.2022 v dvoch časoch:
11.00-12.00
15.00-16.00
Prvých 5 prihlásených dostane malé prekvapenie!
Cena kurzu pre 1 dieťa + sprevádzajúcu osobu (v cene kurzu je zahrnuté lektorné, pitný režim, materiál na výrobu):  9 € (v cene je zahrnutá výroba jednej plastelíny), každá ďalšia plastelína doplatok 6€.
Viac informácií o kurze a prihlásení na facebooku Baterkárne.

7.6. - 11.6. Pravidelný týždeň detského oblečenia
Počas tohto týždňa nájdete v priestoroch nášho reuse centra rozšírenú ponuku oblečenia a rôznych doplnkov pre deti z druhej ruky, ktoré si budete môcť osvojiť za symbolické príspevky putujúce na podporu týchto a iných aktivít nášho občianskeho združenia. V tomto týždni môžete detské oblečenie rovnako priniesť v množstve max 1 bežná taška (väčší počet z dôvodu obmedzených kapacít neprijímame)!

8.6. Pravidelný SWAP kníh (11.00 - 17.00 hod.)
Ste milovníkmi kníh? Na našom celodennom SWAP-e si môžete povymieňať knihy, ktoré už nečítate, za knihy od iných návštevníkov. Príďte si vybrať z políc nášho reuse centra poklady v podobe kníh, ktoré potešia vás alebo vašich blízkych.
VSTUPNÉ - 0 € Platíte za to, čo si odnesiete - 1 ks/1 - 2 €. Tieto symbolické príspevky nám pomáhajú rásť.

11.6. Pravidelný SWAP detského oblečenia (10.00 - 12.00 hod.)
V sobotu 9.10. prebehne SWAP (výmena) detského oblečenia. Veľmi sa tešíme, že ste si obľúbili naše výmenné podujatia, z ktorých si môžete odniesť vecičky v skvelom stave a dať im tak druhú šancu. Takýmto spôsobom šetríme nielen naše peňaženky, ale aj planétu.
VSTUPNÉ: 0 €, hradia sa odnesené veci - 1 ks/1 - 2 €. Samozrejme, stále môžete priniesť aj veci na výmenu, ktoré sú  čisté, funkčné a kompletné, v množstve max 1 bežná taška (väčší počet z dôvodu obmedzených kapacít neprijímame)! 

14.6. - 18.6. Pravidelný týždeň hračiek a hier
Od utorka do soboty v našom reuse centre nájdete ponuku hračiek pre drobcov, z ktorej si môžete odniesť rôzne hračky alebo spoločenské hry  za symbolické príspevky. Počas tohto týždňa môžete nepotrebné (no stále funkčné a čisté) hračky a hry do reuse centra i prinášať (max. 15 ks, väčší počet z dôvodu obmedzených kapacít neprijímame)! Stačí nás navštíviť kedykoľvek počas týždňa v čase otváracích hodín. Symbolické príspevky putujú na podporu činnosti centra a občianskeho združenia SaUvedom.

15.6. Uši si nákupnú tašku! (Kurz šitia pre začiatočníkov) (16:30-18:00)
Šitie nie je veľká veda a my vám to na Kurze šitia ukážeme!
Lektorka Miška vás oboznámi zo základmi šitia na stroji a v závere kurzu si spoločne ušijete vlastnú nákupnú tašku. Príďte stráviť popoludnie do komunitnej Zdieľanej dielne, naučiť sa niečo nové a vyrobte si praktického a udržateľného pomocníka na každý deň.

Cena kurzu: 25 € (v cene je zahrnuté lektorné, materiál, pitný režim, dobrá nálada :)
Kapacita kurzu je obmedzená! Prihlásiť sa môžete na webovej stránke Baterkárne. 

18.6. Pravidelný SWAP hračiek a hier (10:00-12:00)
V sobotu u nás prebehne SWAP hračiek a hier. V priestoroch reuse centra pre vás budú pripravené hračky a hry od iných návštevníkov, ktoré si môžete odniesť za symbolické príspevky. Ak sa u vás doma nájdu funkčné a kompletné hračky a hry, sktorými sa už nehráte, ale spravili by radosť  niekomu inému, môžete ich priniesť, v max počte 10 ks (väčší počet z dôvodu obmedzených kapacít neprijímame)!
VSTUPNÉ: 0 €, hradia sa odnesené veci - 1 ks/1 - 3 €.

21.6. - 25.6. Pravidelný týždeň oblečenia pre dospelých
Od utorka do soboty v našom reuse centre nájdete rozšírenú ponuku oblečenia a doplnkov pre dospelých, kde na vás budú čakať kúsky za symbolické príspevky.  Počas tohto týždňa môžete nepotrebné (no stále funkčné a čisté) oblečenie do reuse centra i prinášať (v max. počte 1 bežná taška, väčší počet z dôvodu obmedzených kapacít neprijímame).  Stačí nás navštíviť kedykoľvek počas týždňa v čase otváracích hodín. Symbolické príspevky putujú na podporu činnosti centra a občianskeho združenia SaUvedom.

25.6. Pravidelný SWAP oblečenia pre dospelých (10.00 - 12.00 hod.)
SWAP oblečenia pre dospelých sa vracia! Bude sa konať v sobotu 25.6. od 10:00 do 12:00. Príďte si do priestorov nášho reuse centra vybrať oblečenie a dať tak šancu kúskom, ktorými si obnovíte šatník bez zbytočného nakupovania nového oblečenia. Rovnako aj vy môžete priniesť na výmenu čisté, funkčné, kompletné a stále nositeľné oblečenie v množstve max 1 bežná taška (väčší počet z dôvodu obmedzených kapacít neprijímame)!
VSTUPNÉ: 0 €, hradia sa odnesené veci - 1 ks/1 - 3 €.

25.6. Kurz výroby voňavého mydla (10.00 - 11.30 hod.)
Kurz výroby mydla je určený všetkým, ktorí sa chcú naučiť, ako si vyrobiť voňavé mydielko pre seba či pre blízkych. Výroba mydla z mydlovej hmoty je jednoduchá a kreatívna, mydlo si viete prispôsobiť tak, ako sa vám len páči. Darované vlastnoručne vyrobené mydielko je úžasným darčekom pre akúkoľvek ľúbenú osôbku.

Z tohto príjemného kurzu si odnesiete svoje vlastné mydielka, ktoré si vyrobíte pomocou silíc, byliniek, prírodných farbív a všeličoho voňavého. Na kurze sa spolu budeme rozprávať, zabavíme sa, povieme si, aké účinky majú jednotlivé bylinky a silice a ako ich vhodne kombinovať. 
Cena kurzu: 10 € (v cene: lektorné, materiál na výrobu 2 mydiel, pitný režim)

28.6. - 2.7. Týždeň letného oblečenia
Pripravte sa na tie najteplejšie dni v roku super kúskami z nášho sekáča! Počas tohto týždňa nájdete v priestoroch komunitného reuse centra širokú ponuku letného oblečenia (kraťasy, tielka, tričká, šaty, letná obuv). Všetky letné kúsky budú pripravené na osvojenie na symbolické príspevky. Počas tohto týždňa môžete letné oblečenie do reuse centra i nosiť, nepoškodené, čisté, bez veškých známok nosenia a opotrebovania - max. 2 bežné tašky (väčší počet z dôvodu obmedzených kapacít neprijímame)!

29.6. Pravidelný SWAP rastliniek a pestovateľských potrieb (11.00 - 17.00 hod.)
Ak máte doma rastlinky, sadeničky, klíčky nazvyš a radi by ste ich niekomu podarovali, prineste ich na náš SWAP. Čakať na vás budú nielen rastlinky, ale aj rôzne pestovateľské potreby od iných návštevníkov, ktoré si za symbolické príspevky budete môcť osvojiť. Taktiež môžete priniesť aj nepotrebné črepníky, či rôzne iné, pre vás nepotrebné pestovateľské potreby, ktoré si nájdu nových majiteľov. Tešíme sa na Vás!

2.7. SWAP letných šiat!
V sobotu 2.7. prebehne dlho očakávaný SWAP letných šiat! Príďte si zadovážiť letné kúsky z druhej ruky za symbolické príspevky. Šaty k nám môžete na SWAP aj priniesť. Oblečenie musí byť čisté, nepoškodené, kompletné, max. 2 bežné tašky (väčší počet z dôvodu obmedzených kapacít neprijímame)!
VSTUPNÉ: 0 €, hradia sa odnesené veci - 1 ks/1 - 3 €.

Všetky podujatia budú prebiehať podľa aktuálnych opatrení. Viac sa o našich podujatiach a aktivitách dozviete na stránke www.baterkaren.sk v sekcii Program.

Napíšte komentár