19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Výstava Svet v kocke

24.05.2022 Autor: Annie
Termín: 30.09.2022 a ďalšie Mesto:Brezno Zdroj:stránka organizátora

287489635 3168695426792833 827914011871623838 n

svetvkocke

Horehronské múzeum v Brezne a TatraLUG - slovenský LEGO® fanklub pripravili pre verejnosť jedinečnú výstavu zostavenú zo svetoznámej stavebnice LEGO® pod názvom „Svet v kocke“. Túto úžasnú hračku netreba predstavovať pravdepodobne žiadnemu človeku a určite nechýba takmer v žiadnej detskej izbe.

Firma počas svojej dlhej histórie vyrobila veľké množstvo tematicky ladených sérií stavebníc, od policajtov, pirátov, rytierov, až po dinosaury a vesmírne lode. Troma najdlhšie vyrábanými sériami sú Lego City (zobrazujúce mestský život), Lego Castle (stredoveké hrady a rytieri) a Lego Technic (špeciálne mechanické stavebnice). V 90. rokoch 20. storočia začali vyrábať licencované série - Lego Star Wars, Lego Batman, Lego Indiana Jones, Lego Jurský svet, Lego Harry Potter a Lego Minecraft.

Mnohé z tejto svetoznámej hračky si bude mať možnosť verejnosť pozrieť v Horerhonskom múzeu vďaka finančnej podpore Banskobystrického samosprávneho kraja a hlavne vďaka TatraLUGu - slovenskému LEGO® fanklubu. Pre výstavu v Horehronskom múzeu pripravili členovia fanklubu niekoľko modelov automobilov zo série Technic a Model Team, rôzne sošky, svetoznáme stavby (Sochy slobody, Opera Sydny, Tádžmahal...), pamätný Titanic, pre dievčatá sú to ukážky zo série LEGO Friends.

Nejedného návštevníka zaujme veľký LEGOLAND, mestečko z 80. rokov, modely vlakov a vozňov slovenských a zahraničných dráh. Najrozmernejšou časťou výstavy je séria LEGO City, z ktorej nebude chýbať lunapark s horskou dráhou a ruským kolom, farma so zvieratkami, veterná elektráreň, kostol a iné mestské stavby.

Atraktívnosť výstavy určite zvýšia tvorivé dielne pod názvom „Legostar“, v rámci ktorých sa budú mať možnosť návštevníci kreatívne realizovať a postaviť si z množstva lego kociek čokoľvek podľa svojej vlastnej predstavivosti, fantázie a tvorivosti. Tie najkrajšie výtvory budú odmenené, ako ináč LEGO® stavebnicou.

Preto neváhajte a príďte sa do Horehronského múzea potešiť a zahrať!

 



Napíšte komentár