27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Železnica pre deti 2022

23.05.2022 Autor: MS
Termín: 28.05.2022 Mesto:Vrútky Zdroj:stránka organizátora
Plagat MDD 2022 A2

Zdroj: vyhrevna-vrutky.sk/

Začiatok júna a s ním spojené oslavy Medzinárodného dňa detí sú každoročne spojené s predstavením historických aj súčasných železničných vozidiel verejnosti v rámci pravidelnej akcie Železnica pre deti. Aj v roku 2022 sa toto podujatie uskutoční v obmedzenej podobe.

V priestoroch rušňového depa vo Vrútkach, kde už viac ako 10 rokov pôsobí Spolok Výhrevne Vrútky a kde sme v minulých rokoch organizovali pravidelnú akciu pre verejnosť, už viac ako tri roky prebiehajú stavebné práce, v rámci ktorých súčasný majiteľ objektu – Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. obnovuje koľajisko s cieľom obnoviť údržbu koľajových vozidiel v rušňovom depe vo Vrútkach.

Vzhľadom na neukončené rekonštrukčné a stavebné práce v areáli rušňového depa sa ani v tomto roku neuskutoční výstava historických ani prevádzkových rušňov, hasičskej technicky ani ostatné sprievodné akcie podujatia, ktoré sa v minulých rokoch pravidelne konali v areáli depa.

Napriek tomuto výraznému obmedzeniu našich priaznivcov nechceme sklamať úplne a preto sme pripravili aspoň jazdu jedného zvláštneho vlaku.

Sobota 28. mája 2022

Zvláštny parný vlak z Vrútok do Zvolena cez Kremnicu a späť vedený v úseku Vrútky – Kremnica historickým parným rušňom 556.036 Štoker.

Cestovný poriadok zvláštneho osobného vlaku z Vrútok do Zvolena a späť.

Poďte sa s nami previezť so Štokrom cez tunely do Kremnice a Zvolena.

Napíšte komentár