19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Matka roka sa pripravuje na leto a koniec školského roka

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com, V spolupráci

Našu rubriku Zápisky Matky roka už isto poznáte. Matka roka píše ironicky a s nadhľadom o strastiach a radostiach mamy, v ktorej sa nájde mnoho z nás. Tu vám naša matka roka každý mesiac prinesie krátke info, čo v danom mesiaci vyskúšala, alebo len chcela vyskúšať, ale nevydalo :) 


Máj lásky čas je za nami a u nás bolo opäť veselo.
Prvomájový bozk pod rozkvitnutou čerešňou sme s manželom ani tento rok nedali.
Na romantiku som nemala pomyslenie no uznajte: Dcéra sa pýta manžela: "Oci, neveiš , kde je tá vec na strúhanie zemiakov?" Manžel na to: "asi išla nakúpiť..."
Nastala hádka, ale nakoniec aj sladké udobrenie, pretože hádka so ženou je, ako snažiť sa prečítať obchodné podmienky na internete. Nakoniec to muž vzdá a klikne na „Súhlasím“.
Deti mali v škole deň, kedy sa mali prísť do školy oblečení v retro štýle. Dcéra už týždeň vopred riešila a skúšala outfity, ktoré podľa nej boli retro, no podľa mňa čistá hrôza!

Syn bol úplne pokojný. A tak sa ho pýtam, čo si oblečie on? Jeho odpoveď: Prídem k otcovi do skrine a vytiahnem hocičo z prvej poličky.
V závere mesiaca zrušili polročné prázdniny a deti nechápavo krútili hlavou. Vravím: "Jeden deň prázdnin, to je také nanič, zbytočné, ani na výlet sa neoplatí. A syn na to : "Tak tie prázdniny mali logicky predĺžiť a nie zrušiť!"

Máj je pomaly fuč a ja zbieram posledné sily na posledný mesiac školského roku. Aj v máji som stihla kadečo poskúšať, nakuknite a inšpirujte sa.

Opaľovanie do pohody

54Neviem ako vy, ale keď ideme na dovolenku, vždy mi ju pokazí zistenie, že práve cez ňu budem mať "svoje dni". Niežeby som si s tým nevedela poradiť. My ženy si poradíme so všetkým! Tampóny isto vymyslela žena :) Teraz však vymysleli aj absorpčné menštruačné nohavičky, ktoré tampón plne nahradia. Tampóny a vložky môžeme nechať doma. Miesto v kufri uvoľnia pekným nohavičkám, ktoré sú plavky a menštruačné nohavičky v jednom!

Opaľovačky BTWS (by the way slovenské) sú vyrobené na Slovensku, sú eko náhradou tampónov a vložiek s nasiakavosťou až 15 ml (objem 3 tampónov) s využitím ako plavky. Dajú sa opätovne prať so životnosťou až 200 pracích cyklov a ženy ich s nadšením využijú pri miernej až silnej menštruácii či slabej inkontinencii. Sú skvelým riešením k vode aj pre čerstvé mamičky počas šestonedelia. Dajú sa kombinovať s rôznymi vrchnými dielmi plaviek a vďaka veľkostiam XS až XXL umožnia zažiariť morským nymfám aj plážovým bacuľkám. Podľa tvaru postavy a preferencií sú na výber rôzne strihy opaľovačiek BTWS – klasické čierne basic, s mašľou na zaväzovanie či hipp s vyšším pásom, ale aj s hravým farebným vzorom v klasickom strihu či ako sexi bikiny

Kúpite na www.btws.sk


Krásna knižná novinka: Stane sa zázrak

56Medzi našich najobľúbenejších detských autorov jednoznačne patrí Zuzka Štelbaská. Takže keď ten náš drobec v kníhkupectve objavil jej ďalšiu knižnú novinku Stane sa zázrak, bolo mi jasné, že bez nej neodídeme. Tak ako ďalšie jej knižky aj táto nám hneď učarovala ako s obsahom tak aj s krásnymi ilustráciami. Knižka rozpráva príbeh o človiečikovi, ktorý mal každý deň veľmi veľa práce.  Staval hrady, staral sa o zvieratká... Raz ráno však zistil, že všetky jeho hrady sú už dokončené a všetky zvieratá nakŕmené. Čo bude teraz človiečik robiť? A že sa oplatilo kúpiť túto knižku svedčí fakt, že hneď po prečítaní mi ten náš drobec zahlásil, že tá knižka je vlastne napísaná o ňom - že on tiež každý deň stavia hrady z kociek a tiež kŕmi zvieratká s plastelínou :D A ako to celé s človiečikom dopadlo? To sa dozviete, keď si prečítate túto krásnu knižku.

Kúpite na albatrosmedia.sk


Hnedá a ešte hnedšia

58

Každý rok sa teším na leto a obdobie opaľovania. A každý rok je to inak. Jeden rok majú deti a muž dobrú náladu a ja si môžem ľahnúť a dovoliť si chytať bronz a vitamín D. Potom príde leto, kedy je toľko aktivít, roboty a čo ja viem čoho, že sa ani nezastavíme celé leto, či už v robote alebo aj doma a zrazu je tu začiatkom septembra a ja zistím, že som sa ani opáliť nestihla. Ak teda nerátam šoférske opálenie, keď som vozila deti do denných táborov či k starým rodičom. Keď už nastane dobrá konštalácia hviezd a pôjdem k vode s cieľom sa aj poopaľovať, tento rok nebude v mojej plážovej taške chýbať určite aj olej na opaľovanie v spreji, ktorý som si odskúšala už minulý rok. Mám radšej olej ako krém a spreje úplne total zbožňujem. Super na tomto oleji je to, že príjemne vonia, nenecháva mastnú pokožku, ani sa nelepí, dobre sa rozotiera a rýchlo sa vstrebáva.  A balenie nie je veľké, takže nezaberie v taške veľa miesta. Nezabúdajte olejček použiť však viackrát za deň.

Kúpite na nivea.sk


 

Dovolenková atmoška na záhrade

Vychytavky VZOR 1Keďže leto je tu už cupi dup rozhodli sme sa kúpiť tým našim dvom drobcom nový bazénik na záhradu. Presne som vedela, ako taký bazén pre tých loptošov má vyzerať. Nakoľko tam vyvádzajú všelijaké vylomeniny, určite musí mať pevnú stenu. Ak by bol ešte k tomu aj samostaviaci to by bol už úplne ideál. Hľadala som na internete a hneď mi padol do oka Detský bazén s pevnou stenou Bestway More na kolotocik.sk.  Mal všetko, čo som hľadala. Manipulácia s ním je úplne jednoduchá – zvládne ju naozaj každý. Keďže bazén má pevnú stenu, stačí ho iba naplniť vodou a bazén sa sám postaví. A ako bonus je na ňom motív morských živočíchov, ktorý zaručene poteší vašich drobcov. Za nás jednoducho topka:)

Kúpite na kolotocik.sk


 

Pleť s vôňou po ružiach

57

V puberte ma mama učila používať pleťovú vodu a pleťové mlieko. Bol na to dokonca aj nejaký špeciálny postup, kedy čo nanášať a akým spôsobom. Túto „ženskú“ robotu ráno aj večer som neznášala. Iné bolo, keď sme si s kamoškami spravili ako puberťáčky taký beauty deň, kedy sme si spravili pleťový peeling, masky a na nohy sme si dali nejaký zábal alebo krém, zabalili do sáčku a potom do ponožiek, ľahli pred telku a cítili sa úplne dospelo. Tieto dejchánky by sme dnes už sotva vedeli pri deťoch a mužoch organizovať, máme problém niekedy vybehnúť na kávu či si zabehnúť, aj to ak vyjde, tak behávame o 6.00 ráno, aby sme všetko postíhali a radšej si ukrojíme zo spánku :D a po behu šup do sprchy a vyčistiť pleť. Mám rada tie klasické tuhé mydlá, preto ma nová rada „eko mydiel“ na pleť od Nivea potešila. Majú rôzne druhy, ale najlepšie vonia to s vôňou ruží. Ako bonus spomaľuje starnutie pleti, je vhodný aj pre citlivejšiu pleť a pokožku naozaj vyčistí a rozjasní.

Kúpite na nivea.sk


Na detskú párty či len tak pod zub na terasu

55Moje deti jedia zdravo! Milujú hotdogy aj vajíčka na rôzne spôsoby. :) S potešením by si ich dali na raňajky, na večeru a nepohrdli by nimi ani na žiadnej detskej párty! Na prípravu párkov v rožku a vajíčok nám už teraz stačí jediný spotrebič – hotdogovač a vajíčkovar v jednom od značky Orava. Príprava je veľmi rýchla. Zatiaľ čo sa vo varnej nádobe varia na pare párky, na dva ostne z nehrdzavejúcej ocele nastoknem rožky, aby sa v nich vytvorila dierka na vloženie párku a rožok sa prehrial po celej dĺžke. Do varnej nádoby sa zmestí naraz až 6 párkov. Ak do nej vložíte extra stojan na vajíčka, uvaríte v nej na jeden šup až 6 vajíčok – takisto v pare.  Na pare do 10 minút uvarím aj zdravú verziu rýchlej večere – brokolicu, špargľu či kukuričné klasy. Rada to využívam hlavne pri chystaní narodeninovej oslavy pre deti alebo len tak na rýchle občerstvenie na terasu pre rodinu. Vyskúšajte!

Kúpite na www.orava.eu


Bio pochúťka na ihrisko 

53

Aj u vás je to tak? Sadneme do auta a už sa ma krpec pýta, čo dobré pre neho mám. Tentokrát bolo podozrivé ticho. Keďže som práve išla z dm predajne, tašku som si hodila k nemu na zadné sedadlo. A to bola chyba! Rádio v aute nám, ako vždy, hralo na plné pecky, a tak som vôbec nepočula, že si sám z tašky vytiahol bio pizza štangle z dmky a veselo sa nimi napchával. Samozrejme, zjedol ich ako jednohubku a pri vystupovaní z auta mi radostne zahlásil: "Mami, toto mi môžeš kúpiť aj zajtra!" Vzápätí som si všimla tú spúšť omrviniek za ním na sedadle :D.

Špaldové pizza tyčinky zn. dmBio sú chrumkavé a majú super chuť, čo ich predurčuje na chutnú desiatu alebo olovrant na cesty - len nie do AUTA! :) Neobsahujú cukor alebo arómu a sú vhodné pre deti od 3 rokov. Vyskúšajte!

Kúpite na www.mojadm.sk 

 


Ďalšie tipy od našej Matky roka nájdete v našej rubrike - Vychytávky Matky roka

Sponzorovaný obsah - v tomto článku sú umiestňované produkty. Všetky práva vyhradené. Akékoľvek kopírovanie článku alebo jeho časti je povolené výhradne so súhlasom redakcie.

 

Napíšte komentár