19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Slovakia Rallye Tatry 2022

04.05.2022 Autor: Zuzka
Termín: 29.05.2022 a ďalšie Mesto:Poprad Zdroj:stránka organizátora
large 49. Slovakia Rallye Tatry 2022 Poprad

Zdroj: Slovakia Rallye Tatry 2022

 

49. Slovakia Rallye Tatry 2022 sa uskutoční posledný májový víkend v termíne 26. – 29. mája 2022 s tradičným centrom v Poprade.

Vo štvrtok 26. mája sa uskutoční registrácia posádok, výdaj itinerárov a obhliadka trate.

V piatok 27. mája prebehne administratívne a technické preberanie, obhliadka trate, divácky populárna autogramiáda a potom slávnostný štart na Námestí sv. Egídia pred OC Forum v Poprade, kde bude v nedeľu 29. mája popoludní aj vyhlásenie výsledkov súťaže.

Na sobotňajšie dopoludnie 28. mája je pripravený shakedown v Šunave a po obede čaká súťažné posádky ostrý štart. Na sobotňajšiu „horúcu“ noc je pripravený divácky atraktívny mestský nočný okruh, ktorý uzavrie prvú etapu. Ešte pred okruhom štartové pole absolvuje rýchlostné skúšky s názvami Vikartovce a Novoveská Huta.

V nedeľu 29. mája preteky po piatich rokoch zavítajú na Gemer, do okolia Rožňavy. Posádky čakajú náročné rýchlostné skúšky v okolí Hnilca a Gemerskej Polomy.

Súčasťou pretekov budú aj dve samostatné podujatia v rally pravidelnosti historických automobilov pod názvom 3. Slovakia Ralley Tatry Regularity (FIA Trophy for Historic Regularity Rallies, CEZ Historic Rally Regularity, Slovenská trofej rally hist. pravidelnosti – ST Rally HAP) a takisto 5. Green Slovakia Ralley Tatry, jazdy pravidelnosti vozidiel s elektrickým a hybridným pohonom.

Zóny na sledovanie:

  • slávnostný štart na Námestí sv. Egídia pred OC Forum
  • mestský nočný okruh
  • rýchlostné skúšky Vikartovce, Novoveská Huta, Hnilec, Gemerská Poloma
  • servisné parkoviská.

Zľavy:
Deti do 150 cm - vstup zadarmo
ZŤP - vstup zdarma - na mieste je potrebné predložiť preukaz ZŤP

 

Napíšte komentár