26. 04. 2024 Jaroslava 13°C Polooblačno

8 tipov na výlety, ktoré sa oplatí s deťmi podniknúť

Autor: Simona
Adresa:Celá SR Telefón:- www:stránka organizátora
Hodnotenie:

2022 04 52

Ideálne počasie na rodinný výlet. Čo tak navštíviť nejaké menej známe miesto? Ponúkame vám naše tipy - z každého kraja jeden. Vyberiete si? Poznáte?


Jaskyňa Deravá skala (Bratislavský kraj)

Mesto: Plavecký Mikuláš
Nenáročná túra s pekným cieľom - jaskyňou Deravá skala. Naozaj krásne miesto, ktoré vás prekvapí v lete aj v zime. Prístup k jaskyni je po asfaltke, jaskyňa však nie je dobre označená, čiže je lepšie použiť online navigáciu.


Chalúpka dedka Večerníčka pod Poľanou (Banskobystrický kraj)

Mesto: Detva - Skliarovo
Rozprávkovú chalúpku dedka Večerníčka nájdete aj na Podpoľaní uprostred nádhernej podpolianskej prírody. Chalúpka je umiestnená na Skliarove nad Detvou v areáli Lazníckeho dvora pod Pôjdami - na lúčine pri ovocnom strome presne ako v rozprávke. Príďte sa presvedčiť na vlastné oči.


Náučný chodník umelcov - lavička Tadeáša Salvu (Žilinský kraj)

Mesto: Lúčky
Poďte sa prejsť krátkym náučným Chodníkom umelcov v prostredí Kúpeľov Lúčky. Na záver vás poteší krásna lavička, ktorá prekvapí nielen svojím dizajnom, ale aj výhľadmi na okolie, ktoré z nej uvidíte.


Jaskyňa Čertova pec (Nitriansky kraj)

Mesto: Radošina
Jaskyňa je prístupná návštevníkom za účelom zotavenia a poznávania jej prírodných a historických hodnôt. Boli v nej nájdené najstaršie známky jaskynného osídlenia na Slovensku.


Vodopády Dračia studňa (Trenčiansky kraj)

Mesto: Bolešov - Krivoklát
Vodopády Dračia studňa predstavujú nenáročný výlet v lete i v zime. Samotný vodopád je najkrajší pod dažďoch, kedy je bohatší a deťom sa určite bude páčiť.


Unikátny drevený megafón (Prešovský kraj)

Mesto: Zlatá Baňa
Ponorte sa do zvukov prírody, spev vtákov, šum stromov či zvuk lesa. Na to všetko sa môžu tešiť milovníci prírody vďaka úplne novému ,drevenému megafónu pri obci Zlatá Baňa. Keď si do neho človek sadne, znásobia sa mu zvuky okolitej prírody, čo pôsobí blahodarne na dušu.

Vodné dielo Gabčíkovo (Trnavský kraj)

Mesto: Gabčíkovo
Poďte s deťmi na výlet - pozrieť si túto obrovskú technickú stavbu s vyhliadkou, skywalkom, či možnosťou pozorovať, ako fungujú plavebné komory! Napĺňanie plavebnej komory je atraktívnym zážitkom pre celú rodinu.

Myšľanská vyhliadka (Košický kraj)

Mesto: Vyšná Myšľa
Neďaleko Košíc v obci Vyšná Myšľa pribudla nová atrakcia – Myšľanská vyhliadka. Je to zaujímavé miesto na oddych pre rodiny s deťmi aj cyklistov.

Mohlo by vás zaujímať:

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Melania Sokolova 11.12.2022, 21:37

    Pekne tipy, este by som pridala aj dalsie, kedze tento rok sme s detmi a vnucatami vela pochodili a na Slovensku je naozaj vela zaujimavych miest!

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár