25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Disneyland Paris

Autor: Laura , Foto: disneylandparis.com
Adresa:Chessy, Seine-et-Marne, Francúzsko Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Disneyland Paris je najväčším zábavným parkom vo Francúzsku.
 
Nachádza sa 32 km východne od Paríža v meste Marne-la-Vallée na ploche 1943 ha. Park bol otvorený 12. apríla 1992 po štyroch rokoch stavebných prác.
Disneyland Resort Paríž je kráľovstvo plné snov, rozprávok a dobrodružstiev. Skladá sa z dvoch zábavných parkov. Prvý z nich Disneyland Park bol otvorený v roku 1992 a druhý Walt Disney Studios Park potom v roku 2002. Ide o druhý Disney Resort otvorený mimo územia Spojených štátov amerických (po Tokyo Disney Resort) a prvé vlastnený a priamo riadený spoločnosťou Disney.

Disneyland ponúka 53 veľmi zaujímavých atrakcií, show a kúzelných stretnutie s postavičkami Disney. Veľkým zážitkom pre malých a veľkých návštevníkov je "Sprievod snov", čo je sprievod rozprávkových postavičiek Mickey Mouse, Minnie, medvedíka Winnie, káčera Donalda, psa Pluta, Pinocchia, Úžasňákových, Pirátov z Karibiku, postavičiek z filmov Toy Story, príšerok sro a hŕbu ďalších.

 

Ktoré atrakcie sú tie NAJ a nesmiete si ich nechať ujsť?

  • CRUSH'S COASTER, kde sa ponoríte do víru dobrodružstiev.
  • AUTÁ RALLYE - Videli ste film Autá od Disney Pixar? No a teraz ho prežijete!
  • ROCK'N'ROLLER COASTER AEROSMITH, kde sa za sprievodu hudby skupiny Aerosmith ponoríte do sveta premetov, skrutiek a ohromujúceho zrýchlenia.
  • MOTORY, kde zažijete strhujúce predstavenie, ktoré vysvetľuje, ako sa vodopády realizujú a filmujú.
  • CINEMAGIQUE Vás zavedie do sveta francúzskej a svetovej kinematografie.


Park je celkovo rozčlenený do 5 častí:

  • MAIN STREET USA - táto časť je plná obchodov a reštaurácií a môžete tu spoznať atmosféru rokov, kedy bol Walt Disney ešte malý chlapec ...
  • Frontierland - tu objavíte banské mestečko s atrakciami v rovnakom duchu ako napríklad horskú dráhu Big Thunder Mountain a ďalšie ...

  • Adventureland - tu Vás čakajú veľmi exotické zážitky. Prejdete trhoviskom z Rozprávok 1000 a jednej noci a Sindibádom. Stretnete sa tu s Pirátov z Karibiku a ochráni Vás Indiana Jones ..

  • Fantasyland - najkrajšie a najúžasnejšie časť Parku, kde ožívajú rozprávkové postavičky.
  • Discoveryland - tu môžete preskúmať planétu na Space Mountain: Mission 2 alebo skrz okuliare v kine 3D.

 

 Tip pre Vás: sledujste stránku parku, oveľa viac sa oplatia vstupenky na viac dní alebo špeciálne zľavy.


Disneyland sa nachádza 32 km od centra Paríža v dedinke Chessy, Seine-et-Marne. V čase našej návštevy premávali zadarmo shuttle busy.

Môžete spojiť návštevu aj Môžete spojiť návštevu aj s tematickým zábavným parkom Asterix, ktorý sa nachádza neďaleko od Disneylandu. Park Asterix leží v Plailly cca 30 km severne od Paríža a Disneyland, nájdete 32 km východne od Paríža v meste Marne-la-Vallée 

Napíšte komentár