26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Február v Baterkárni

24.01.2022 Autor: Claudinka
Termín: 28.02.2022 a ďalšie Mesto:Trnava Zdroj:stránka organizátora
baterkaren

Zdroj: FB Baterkáreň - prírodná kozmetika a drogéria, kurzy, swapy a reuse centrum

Podujatia v Baterkárni sú späť! Od prvého februára opäť budú pravidelné SWAPy, týždne a kurzy. Rovnako tak môžete opäť nosiť vecičky do Baterkárne! 

1.2 - 5.2. Týždeň detského oblečenia
Počas tohto týždňa nájdete v priestoroch reuse centra vystavenú ponuku oblečenia a rôznych doplnkov pre deti z druhej ruky, ktoré si budete môcť osvojiť za symbolické príspevky putujúce na podporu týchto a iných aktivít občianskeho združenia.

5.2. Sobotný Kurz výroby voskových obrúskov (10:00 - 11:30)
Kreatívny kurz, na ktorom sa naučíme, ako si vyrobiť voskový obrúsok, ktorý je skvelou náhradou k potravinovej fólií.  Obrúsok je možné využiť na balenie desiaty, zvyškov ovocia, zeleniny či syrov i na cestovanie.  Vďaka obrúsku nahradíte jednorazovú fóliu za obal, ktorý sa dá používať niekoľko rokov a ktorý je šetrný k prírode. Z kurzu si odnesiete dva voňavé voskové obrúsky. Kurz je vhodný aj pre deti (sprievod je potrebný do veku 10 rokov). Cena: 10 €.

5.2. SWAP detského oblečenia (10:00 - 12:00)
V sobotu 9.10. prebehne SWAP detského oblečenia. Upravili a zjednotili sme pravidlá - VSTUPNÉ: 0 €, hradia sa odnesené veci - 1 ks/1 €. Samozrejme môžete stále priniesť aj veci na výmenu, čisté, funkčné, kompletné, max 1 bežná taška.

8.2. - 12.2. Týždeň hračiek a hier
Od utorka do soboty v reuse centre nájdete ponuku hračiek pre drobcov, z ktorej si môžete odniesť všetky predmety za symbolické príspevky. Počas tohto týždňa môžete nepotrebné (no stále funkčné a čisté) hračky do reuse centra i prinášať. Stačí prísť kedykoľvek počas týždňa v čase otváracích hodín. Symbolické príspevky putujú na podporu činnosti centra a občianskeho združenia SaUvedom.

9.2. Kurz výroby voskových obrúskov (17:00 - 18:30)
Kreatívny kurz, na ktorom sa naučíme, ako si vyrobiť voskový obrúsok, ktorý je skvelou náhradou k potravinovej fólií.  Obrúsok je možné využiť na balenie desiaty, zvyškov ovocia, zeleniny či syrov i na cestovanie.  Vďaka obrúsku nahradíte jednorazovú fóliu za obal, ktorý sa dá používať niekoľko rokov a ktorý je šetrný k prírode. Z kurzu si odnesiete dva voňavé voskové obrúsky. Kurz je vhodný aj pre deti (sprievod je potrebný do veku 10 rokov). Cena: 10 €.

12.2. SWAP hračiek a hier (10:00 - 12:00)
V sobotu u nás prebehne SWAP hračiek a hier. VSTUPNÉ: 0 €, hradia sa odnesené veci - 1 ks/1 €. Samozrejme môžete stále priniesť aj veci na výmenu, čisté, funkčné, kompletné, max 10 ks.

15.2. - 19.2. Týždeň oblečenia pre dospelých
Od utorka do soboty v reuse centre nájdete rozšírenú ponuku oblečenia a doplnkov pre dospelých, z ktorej si môžete odniesť všetky kúsky za symbolické príspevky.  Počas tohto týždňa môžete nepotrebné (no stále funkčné a čisté) oblečenie do reuse centra i prinášať (v max. počte 1 bežná taška).  Stačí nás navštíviť kedykoľvek počas týždňa v čase otváracích hodín. Symbolické príspevky putujú na podporu činnosti centra a občianskeho združenia SaUvedom.

14.2. Valentínsky swap pre mamičky a drobcov (11:00 - 17:00)
Tohtoročný sviatok sv. Valentína v Baterkárni oslávime trochu netradične, oslavou materinskej lásky.  Pripravili sme si Valentínsky swap pre mamičky, čerstvé mamičky či budúce mamičky a ich nové a budúce bábätká. 

Mamičky, využite túto možnosť, aby ste priniesli veci, ktoré už nepotrebujete, prípadne také, ktoré ste v zápale chystania výbavičky pokúpili, no nikdy nevyužili. Budúce a čerstvé mamičky, využite príležitosť nachystať si svoju výbavičku udržateľnejšie a zodpovednejšie, s väčším ohľadom na životné prostredie i rodinný rozpočet.

15.2. SWAP kníh (11:00 - 17:00)
Kto by nemiloval knihy? Na našom celodennom SWAP-e si môžete povymieňať knihy, ktoré už nečítate, za knihy od iných návštevníkov. VSTUPNÉ - 0 € Platíte za to, čo si odnesiete - 1 ks/1 €. Tieto symbolické príspevky nám pomáhajú rásť.

16.2.  Kurz výroby voňavého mydla (17:00 - 18:00)
Naučte sa, ako si vyrobiť voňavé mydlo z mydlovej hmoty pomocou silíc a sušených byliniek. Zábavný kurz, na ktorom sa okrem iného naučíte aj to, aké silice a bylinky kombinovať, aby bolo vaše mydielko nielen voňavé, ale ja príjemné pre vašu pokožku. Kurz je vhodný aj pre deti (sprievod je potrebný do veku 10 rokov). Cena: 10€

19.2. SWAP oblečenia pre dospelých (10:00 - 12:00)
Aj SWAP oblečenia pre dospelých sa vracia! Bude sa konať v sobotu 19.2. od 10:00 do 12:00. VSTUPNÉ: 0€, hradia sa odnesené veci - 1 ks/1 €. Samozrejme môžete stále priniesť aj veci na výmenu, čisté, funkčné, kompletné, max 1 bežná taška.

22.2.-26.2. Bazárik v Baterkárni
Počas tohto týždňa v našom reuse centre nájdete rozšírenú ponuku doplnkov a potrieb do domácnosti, z ktorej si môžete odniesť všetky predmety za symbolické príspevky. Nájdete tu napríklad potreby na stolovanie (šálky, poháre, taniere), bytový textil, dekorácie, potreby na varenie, na šport či voľný čas, atď. Počas tohto týždňa môžete nepotrebné (no stále funkčné a čisté) predmety do reuse centra i prinášať - max. 10 ks.

22.2. SWAP rastliniek a pestovateľských potrieb (11:00 - 17:00)
Ak máte doma rastlinky nazvyš a radi by ste ich niekomu podarovali, prineste ich na SWAP! Na tento SWAP môžete taktiež priniesť aj nepotrebné črepníky, či rôzne iné pre vás nepotrebné pestovateľské potreby.

26.2. Sobotný Kurz výroby voňavého mydla (10:00 - 11:30)
Naučte sa, ako si vyrobiť voňavé mydlo z mydlovej hmoty pomocou silíc a sušených byliniek. Zábavný kurz, na ktorom sa okrem iného naučíte aj to, aké silice a bylinky kombinovať, aby bolo vaše mydielko nielen voňavé, ale ja príjemné pre vašu pokožku. Kurz je vhodný aj pre deti (sprievod je potrebný do veku 10 rokov). Cena: 10 €

26.2. SWAP vecičiek z Bazáriku
V sobotu 26.2. prebehne SWAP vecičiek z Bazáriku (potreby do domácnosti, bytový textil, dekorácie...)! Upravili a zjednotili sme pravidlá - VSTUPNÉ: 0 €, hradia sa odnesené veci - 1 ks/1 €. Samozrejme môžete stále priniesť aj veci na výmenu, čisté, funkčné, kompletné, max 10 ks.

Všetky podujatia budú prebiehať podľa aktuálnych opatrení.

Napíšte komentár