19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Lesodom - dom na strome

Autor: Zuzka
Adresa:Vyšný Medzev – Lucia Baňa Telefón:+421 918 267 287 E-mail:info@lesodom.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Už samotný názov napovie, že Lesodom je dom v lese, umiestnený  v korunách stromov. Nachádza sa na  východnom Slovensku v obci Vyšný Medzev časť Lucia Baňa, ktorá sa nachádza 36 km od Košíc.

Lesodom title01

Zdroj: lesodom.sk 

Vo výške takmer 5 metrov nad zemou, obklopení stromami, prírodou, šumiacim potokom, vtáčikmi...to všetko zaručuje, že v našom domčeku zažijete neopakovateľný oddych a relax. Z pohodlia terasy alebo cez presklenenú stenu si  môžete vychutnávať výhľady do prírody. Pri troche šťastia, deti poteší jedinečné a milé stretnutie s lesnými zvieratkami ako sú srnky alebo líšky. Pobyt v korunách stromov Vás dobije pozitívnou energiou a poskytne dokonalý digitálny detox.

Lesodom spĺňa všetky atribúty zážitkového ubytovania. 

V Lesodome sa nachádza naozaj všetko, čo potrebujete k prežitiu jedinečného pobytu v lese. V podkrovnej časti sa nachádza manželská posteľ, v prízemnej časti sa nachádza rozťahovací gauč, čítacie kreslo, nábytok, hygienický kútik s umývadlom, plynový ohrievač na kávau alebo čaj,  knihy, časopisy, spoločenské hry, núdzový telefón (stabilný mobilný signál nájdete na vyznačenom mieste približne 150 metrov od Lesodomu). Vonku Vám pobyt spríjemní hojdacia sieť a ohnisko. Ubytovať sa môžete aj so svojím zvieracím miláčikom.

Pobyt je vhodný pre každého, kto miluje prírodu a hľadá nezabudnuteľný zážitok, či už pre rodiny s deťmi, zamilované páry, ale aj pobyt si užijú aj jednotlivci.

Kapacita ubytovania: 2 dospelí + 2 deti 

Lesodom 06

Zdroj: lesodom.sk

Kam v okolí: 

  • Lokalita je obklopená Volovskými vrchmi a ponúka množstvo krásnych prechádzok po lese a po náučných turistických chodníkoch. 
  • Z obce Vyšný Medzev  je možnosť napojiť sa na Chodník Hrdinov SNP, po žltej značke na Trohanku – Tri studne. Ďalej po červenej, ktorá sa tiahne severným hrebeňom lesného celku Vyšný Medzev, pričom na východ na Kojšovskú hoľu, na západ ku výhľadovému vrchu Kloptaň, kde sa nachádza krásna rozhľadňa .
  • Náučný chodník Vyšný Medzev (historicko-náučný chodník v doline Humel)
  • Mestské kúpalisko Medzev
  • Z obce Jasov sa dostanete do jedinečnej Jasovskej jaskyne, zapísanej do Svetového dedičstva UNESCO. Príjemný čas strávite aj prehliadkou Premonštrátskeho kláštora v Jasove a prislúchajúceho parku. Čas strávený v Jasove môžete ukončiť prechádzkou Náučným chodníkom Jasovská skala, odkiaľ sú krásne výhľady.
  • V meste Medzev (nie obec Vyšný Medzev) vzdialenom cca 10 min. auto, nájdete  nám 

Ako sa k nám dostať:

Do Lesodomu sa viete dostať vlastným autom alebo autobusovou dopravu SAD, ktorá premáva 2x denne do časti Vyšný Medzev – Lucia Baňa.

Viac  informácií TU  >>

 

 

 

Mapa: N 48° 43′ 50″ E 20° 55′ 35″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár