27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Dobrodružstvo a zábava pre celú rodinu v lyžiarskom stredisku Gemeindealpe Mitterbach

Autor: Claudinka, Sponzorovaný obsah
Adresa:Dolné Rakúsko Telefón:+421 www:stránka organizátora
Hodnotenie:
Photo 2 c Martin Fueloep

Zdroj: Martin Fülöp

Od vrcholu až do doliny odhaľuje Gemeindealpe svojim návštevníkom neustále nové prekvapenia. Kto vyhľadáva dobrodružstvá, ten ich tu určite nájde. V tomto stredisku si každý z rodiny nájde to svoje. Ponúka totiž zábavu priamo na svahu pre dospelých, lyžiarsku školu pre deti, ale aj zážitky mimo zjazdovky.

Akcia, zábava, výhľady, hlboký sneh, chatárske posedenia. Na popis strediska Gemeindealpe slová skoro ani nestačia. Žiaden div, že sa tu cítia v rovnakej miere vítané rodiny, freeridisti, zimní turisti aj snowboardisti. Viac informácií priamo o stredisku Gemeindealpe Mitterbach nájdete na oficiálnej stránke: www.dolne-rakusko.info/gemeindealpe-mitterbach.

Photo 3 c Fred Lindmoser

Zdroj: Fred Lindmoser

Dobrodružstvo s výhľadom

Zažiť viac akcie, výhľadov a rozmanitosti už snáď ani nejde! So svojimi zjazdovkami v dĺžke 15,5 km a so 4 vlekmi boduje Gemeindealpe v každom ohľade. Najstrmší prírodný svah v Dolnom Rakúsku začína priamo pri chate Terzerhaus. Či už pri jazde v hlbokom snehu alebo na chate, prípadne v obľúbenom hostinci Wirtshaus zum Bäreneck, ktorý je otvorený iba počas zimnej sezóny, alebo v Terzerhaus-e, kde sa určite zabavíte.

Photo 1 c G. Demolsky

Zdroj: G. Demolsky

Hlboký sneh vo výške 1 626 metrov

Vďaka rozľahlej freeridovej zóne s najstrmejšou prírodnou zjazdovkou Dolného Rakúska, najdlhším rodinným svahom v celej spolkovej krajine, prudkým rýchlostným a ski-cross tratiam, ako aj obľúbenej oblasti Fun-Park Area a jedinečnému panoramatickému pohľadu na predné Alpy sa zima v Gemeindealpe Mitterbach stane nezabudnuteľným zážitkom.

Photo 5 c Fred Lindmoser

Zdroj: Fred Lindmoser

Zimné radovánky v najčistejšej podobe v Mitterbachu pri jazere Erlaufsee

Voľnočasové aktivity v Mitterbachu siahajú od romantiky až po šport. Mestečko leží nielen na úpätí akčnej lyžiarskej oblasti na Gemeindealpe, ale aj v prírodnom parku Ötscher-Tormäuer a len 5 km od Mariazellu. Z dobrej polohy profitujú aj bežkári, ktorí sa okrem 3 km dlhej Erlaufloipe dostanú aj na 8 km dlhú bežkársku trať Svetového pohára v St. Sebastian/Mariazell cez spojovaciu bežkársku trať, ktorá vedie k pôsobivej celkovej dĺžke 12 kilometrov. Trasy vedú pôvabnou krajinou prírodného parku Mitterbach am Erlaufsee a znova a znova otvára výhľady na Gemeindealpe a Ötscher. Vyskúšať môžete aj korčuľovanie na ľade a curling na dedinskom námestí a užijete si aj zimnú turistiku okolo jazera Erlaufstausee. Pohodlná a romantická je jazda v koči ťahanom koňmi naprieč zimnou krajinou.

Ceny skipasov

Celodenný skipas dospelí: 39,50 €
Celodenný skipas deti: 21 €

Otváracie hodiny

od 4. decembra 2021 do 20. marca 2022 (v závislosti od snehových podmienok)
Počas zimnej sezóny denne od 08:30 do 16:00 hod.
Úplné uzavretie zjazdoviek od 16:30 do 8:00  hod. (okrem stredy: večerný skitouring do 19:00 hod.)

Napíšte komentár