29. 04. 2024 Lea 25°C Skoro jasno

Aby boli na „vysvedčku“ dobré známky

Autor: Laura , Foto: raabe.sk, PR správa
januar HLfoto2

Zdroj: raabe.sk

Prvý polrok tohto školského roka pomaly končí. Opäť bol poznačený zatváraním škôl. A je to poznať. Blíži sa polročné vysvedčenie, v testoch a písomkách musia deti ukázať nadobudnuté vedomosti. Aké vysvedčenie bude u vás? Budú spokojné deti, učitelia aj vy rodičia?

Koniec koncov nejde o známky. Ide o to, aby sa naše deti naučili všetko potrebné. A najmä, aby to v živote vedeli aj použiť. A aby mali z učenia radosť.

Slovenčina naša rodná. Je náš našim materinským jazykom, je krásna, no zároveň zložitá. S množstvom pravidiel, výnimiek a zákonitostí. Vedeli by ste ako rodič vymenovať vybrané slová? Zalovte v pamäti. A porovnajte ich s vybranými slovami, ktoré sa dnes učia vaše deti a zistíte, že za tie roky mnohé pribudli. Ak nejdú tomu vášmu žiačikovi do hlavy, pracovný zošit VYBRANÉ SLOVÁ 

januar vybrane obalka

Zdroj: raabe.sk

 

mu pomôže zapamätať si naozaj všetky. Je skvelou pomôckou na jednoduchšie zapamätanie si a precvičovanie všetkých vybraných slov, pretože je doplnený množstvom vizuálnych obrazov a fotiek.

januar vybrane vnutro

Zdroj: raabe.sk

Ponúka úlohy koncipované od najjednoduchších po zložitejšie. Poslúži ako šikovná domáca pomôcka na upevnenie vybraných slov.

 

A matematika? Aby násobenie a delenie prestalo byť len tvrdým memorovaním, aby sa zmenilo na príjemné učenie, s tým zámerom prichádza na pomoc pracovný zošit CESTOVATEĽSKÁ NÁSOBILKA 

januar nasobilka obalka2

Zdroj: raabe.sk 

 

No najmä, aby dieťa naučil násobiť, deliť a názorne pracovať s číslami v obore do 100 tak, aby si bez problémov osvojilo násobilku. Hravou, detsky pútavou formou prepája námety s učivom prírodovedy, vlastivedy, informatiky a dokonca aj slovenského jazyka. Vysvetľuje proces násobenia a delenia, teda prechod z obrázkov na symboly, na numerické sčítanie a odčítanie a aj množstvo príkladov v postupnosti od jednoduchších k zložitejším.

januar nasobilka vnutro

Zdroj: raabe.sk

Napíšte komentár