25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

10 tipov na zaujímavé výlety s deťmi na západe Slovenska

Autor: Simona
Adresa:Západné Slovensko Telefón:- www:stránka organizátora
Hodnotenie:

tipss

Zimu si s deťmi môžete užiť aj na peknom výlete, či turistike. Aj keď sa nechystáte do Tatier, či Slovenského raja, na západe našej krajiny nájdete množstvo zaujímavých a netradičných tipov na výlet. Tu je náš výber, boli ste už s deťmi?

1. Vrch Butkov (Ladce, Trenčiansky kraj)

Vrch Butkov - viac info>>

Vrch Butkov pri Ladcoch v Ilavskom okrese predstavuje výraznú dominantu západného okraja Strážovských vrchov. Nie každý však vie, že Butkov má oproti iným vrchom na Slovensku skutočne výnimočné postavenie. Viete, čo sa nachádza na jeho vrchu?

2. Biele skaly (Bratislava, Bratislavský kraj)

Biele skaly nad Dúbravkou - viac info>>

Spravte si výlet za indiánskymi totemmi priamo uprostred bratislavských lesov. Biele skaly - ako turistická destinácia - nie sú dobre značené a nájsť ich bude pre veľa turistov oriešok. Odporúčame použiť navigáciu alebo sa pripraviť na skutočné "bádanie a hľadanie". 

3. Slovenský betlehem  (Rajecká Lesná, Žilinský kraj)

Slovenský betlehem v Rajeckej Lesnej - viac info>>

Slovenský betlehem je učebnicou dejepisu i zemepisu, zrkadlom umu a umenia rezbárskych tradícií v Rajci. Dýcha z neho optimizmus, radosť z práce i zo života, všedný i sviatočný deň prostého človeka.

4. Vrch Záruby (Smolenice, Trnavský kraj)

Turistika s deťmi na vrch Záruby - viac info>>

Spravte si s deťmi výlet na najvyšší vrch Malých Karpát Záruby. Vypína sa až do výšky 768 m n.m., čím garantuje nádherné výhľady na okolitú krajinu, ale i peknú, mierne náročnú turistiku s deťmi. Podobne vysoké kopce na Vysokú a Vápennú.

5. Mohyla M. R. Štefánika na Bradle (Brezová pod Bradlom, Trenčiansky kraj)

Mohyla Milana Rastislava Štefánika na Bradle - viac info>>

Krásny výlet za históriou a peknými výhľadmi. Mohyla Milana Rastislava Štefánika sa nachádza na vrchu Bradlo týčiacom sa v nadmorskej výške 543 medzi mestom Brezová pod Bradlom a obcou Košariská. Prístup na Mohylu je relatívne nenáročný a autom sa doveziete prakticky pár metrov od Mohyly. 

6. Objekty ľudovej architektúry (Čičmany, Žilinský kraj)

Objekty ľudovej architektúry Čičmany - viac info>>

Moderná expozícia je vytvorená formou diorámy – keď návštevník vstúpi do objektu, má pocit, akoby sa práve život zastavil. Okrem krásnych domčekov tu nájdete aj pekné lyžiarske stredisko.

7. Korzo Zálesie (Zálesie, Bratislavský kraj)

Korzo Zálesie - viac info>>

Oddychový areál na Malom Dunaji ideálny na prechádzku aj s malými deťmi. Revitalizácia územia je stále v procese, ale je to naozaj pekné miesto na prechádzku s deťmi, či už v zime alebo v lete.

8. Vodopád Lúčky (Lúčky, Žilinský kraj)

Vodopád Lúčky - viac info>>

Lúčanský vodopád je národná prírodná pamiatka v oblasti TANAP. Nachádza sa v okrese Ružomberok v Žilinskom kraji. Vodopád je v zime naozaj čarovný a prístup k nemu je prakticky kúsok od miesta, kde parkujete.

9. Vyhliadka Miléniový kríž (Rybky, Trnavský kraj)

Vyhliadka Miléniový kríž - viac info>>

V prípade, že sa s rodinkou chystáte na Záhorie, odporúčame spraviť si aj zastávku pri obci Smrdáky. S výškou 27 metrov sa tu nachádza najvyšší kríž na Slovensku aj so zastaveniami krížovej cesty. Potešiť sa môžete aj pohľadom na okolitú krajinu, keďže kríž situovaný na kopci nad obcou.

10. Rozhľadňa Divinka na Malom vrchu (Divinka, Žilinský kraj)

Rozhľadňa Divinka na Malom vrchu - viac info>>

Rozhľadňu Divinka na Malom vrchu otvorili priamo na Silvestra 2018. Príďte sa potešiť výhľadmi z tejto novej Rozhľadne Divinka na Malom vrchu, ktorej výška je 19,20 metra a patrí medzi najkrajšie a najvyššie v okolí.

Mohlo by vás zaujímať:

Napíšte komentár