26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Turistika s deťmi: Biely kríž

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com

IMG 20211212 113302798

Adresa:Bratislava - Biely kríž Telefón:- www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Jeden z najznámejších turistických, či cyklistických cieľov v bratislavských lesoch.

Biely kríž je už niekoľko rokov veľmi obľúbeným cieľom na turistiku, či cyklovýlety v Bratislave. Je prístupný z viacerým miest, či už z Rače, zo Železnej studničky, či napríklad od Borinky a Dračieho Hrádku.

Nájdete tu hneď dva bufety, naše deti milujú pagáče v horskej chate Klinec, či skvelé polievky, ktoré vás zaručene zasýtia. Keď neviete čo variť, spravte si túru na Biely kríž :) Nachádza sa tu aj zrekonštruovaný penzión a deti sa potešia aj zvieratkám v ohrade pod penziónom.
IMG 20211212 115629916

Najjednoduchšia cesta na Biely kríž vedie z Rače (Rača nám., alebo Potočná ulica, prípadne zastávka Potočná, autobus č.52), cca za 3 hodiny by ste s deťmi mali prejsť cestu tam aj späť. Vedie tu asfaltka, čiže sa môžete prejsť aj s kočíkom, cesta (hlavne v letných mesiacoch) je však často využívaná cyklistami, tak dajte pozor na deti, aj na seba :)

Na Biely kríž sa môžete vybrať napríklad aj z Borinky, konkrétne od Dračieho hrádku, kde vás čaká zo začiatku pekný kopec s prevýšením, ale potom už viacmenej po rovinke až na Biely kríž :)

Aké sú vaše skúsenosti s turistikou s deťmi? Ktorá trasa sa vám zdá byť najlepšia? Podeľte sa o názory do komentáru.

Tip redakcie: z Bieleho kríža je to len kúsok k prameňu Vydrice, potoka, ktorý všetci rodičia poznajú zo Železnej studničky, či Partizánskej lúky. Prečítajte si viac.

Články, ktoré by vás mohli tiež zaujímať:

 

 

Mapa: N 48° 14′ 55″ E 17° 8′ 39″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár