27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Vianočná električka

05.12.2021 Autor: Laura , Foto: imhd.sk/ba
Termín: 31.12.2021 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora
Za oknami vianocnej elektricky mozno najst LED panely ktore znazoruju rozne animacie s vianocnym motivom

Zdroj: imhd.sk/ba

Dopravný podnik Bratislava (DPB) už po jedenástykrát vypraví do ulíc mesta vianočne vyzdobenú električku. Vianočná električka bude od 4. decembra do konca roka 2021 nasadená na linku 1 premávajúcu medzi Hlavnou stanicou a historickým centrom mesta. Vo Vianočnej električke platí bežná tarifa IDS BK.

Vianočnú výzdobu obdržala električka K2G #7085. Dopravný podnik chce tento rok potešiť najmä deti. „Z vonkajšej strany je preto okrem tradičných svetelných reťazí dekorovaná aj ilustráciami detských ozdôb a interiér dopĺňajú ručne vyrobené ozdoby od žiakov zo Spojenej školy na Mokrohájskej ul. 3. Výnimočnosťou sú detské hlásenia zastávok. Tie nahrali školáci a predškoláci, ku ktorým sa pridala sedemročná Karolínka a televízny moderátor Viktor Vincze. Práve Karolínka – alebo Loli, ako si sama hovorí, nám adresovala niekoľko listov, v ktorých žiadala, aby zastávky v meste hlásil práve jej obľúbený hlas. Spojili sme sa s jej mamou a splnili detskej aktivistke želanie. Každú zastávku ohlási Viktor Vincze, pričom samotný názov dopovie vždy jedno z detí. Karolínka napríklad ohlási zastávku Jesenského a zastávku Hlavná stanica,“ priblížil hovorca DPB Martin Chlebovec.

Okrem Vianočnej električky bude deťom spríjemňovať zimné obdobie aj špeciálny Sánkobus, ktorý bude premávať na linke 144 z Koliby na Kamzík.

Vianocne stromceky v zadnej casti vozidla

Zdroj: imhd.sk/ba

Napíšte komentár