19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Mikulášsky sprievod mestom Prievidza

25.11.2021 Autor: Simona
Termín: 06.12.2021 a ďalšie Mesto:Prievidza Zdroj:stránka organizátora
Mikulassky sprievod mestom 2021 WEB 002

Zdroj: prievidza.sk

Nedočkavosť a úprimná radosť. Aj takto sa dá opísať atmosféra blížiacich sa dní z pohľadu najmenších, ktorí si už čoskoro začnú čistiť čižmičky, aby v nich našli sladké prekvapenie. Pomaly sa totiž blíži deň sv. Mikuláša. Ten je pre nich jedným z najobľúbenejších dní v roku.
Deň sv. Mikuláša sa už dlhé roky spája s Mikulášskym sprievodom v centre mesta, ktorý otvára Vianoce v Prievidzi. Keďže ho tento rok nemôžeme organizovať v tradičnom prevedení, Kultúrne a spoločenské stredisko pripravilo Mikulášsku návštevu inak. Veríme, že sa nám podarí vyčarovať prekvapenie a radosť v detských očiach, keď uvidia Mikuláša a jeho veselých pomocníkov na Mikulášskom vláčiku, ktorý bude prechádzať mestom. Tak neváhajte a príďte zakývať a pozdraviť Mikuláša, anjelikov a čertíkov z chodníka alebo z okna svojej izbičky.
Mikulášsky sprievod mestom Prievidza sa uskutoční v nedeľu, 5. decembra 2021. Začíname o 16.00 h na ulici M. R. Štefánika (od Svätoplukovej). Pokračujeme: Sama Chalupku (od školy) → Janka Kráľa → B. Björnsona → Bojnická cesta → Andreja Hlinku → Záhradnícka → Dlhá → Nábrežie sv. Cyrila → Matice slovenskej → Mariánska → Clementisa → Snežienková → Veľkonecpalská → Necpalská → Lúčna → M. Rázusa → P. J. Šafárika → Ľ. Ondrejova → Rad L. N. Tolstého.
V pondelok, 6. decembra sme si pre všetky deti pripravili Mikulášsky online stream - mikulášsku rozprávkovú show v podaní Chodúľového divadla pod názvom Ľadový Mikuláš alebo Ice ice Santa , ktorú môžete sledovať presne o 18.00 h na našej facebookovej stránke www.facebook.com/KaSS.PD.
Súčasťou Mikulášskeho online streamu bude aj zaujímavá súťaž o desať balíčkov plných sladkostí. Pozorne sledujte rozprávku, aby ste vedeli správnu odpoveď na otázku, ktorú vám položí samotný Mikuláš! Zo správnych odpovedí uverejnených v komentároch vyžrebujeme v stredu, 8. decembra šťastných výhercov.
Tešíme sa na vás!

Napíšte komentár