27. 04. 2024 Jaroslav 16°C Skoro jasno

Rozsvietenie vianočného stromčeka v Prešove

24.11.2021 Autor: Zuzka
Termín: 06.12.2021 Mesto:Prešov Zdroj:stránka organizátora
i 6556358

Zdroj: mesto Prešov

Na Hlavnej ulici v Prešove pred Konkatedrálou sv. Mikuláša už tróni vianočný stromček. Smrek z Dubovej ulice má 20 metrov a stane sa krásnou dominantou tohtoročnej vianočnej výzdoby v meste Prešov

Spolu so stromčekom pribudol v centre mesta už aj veľký adventný veniec, ktorý je už tradične vytvorený v Južnom parku. Výzdoba v meste Prešov bude ladená v zlatých farbách v kombinácii s briliantovou bielou a červenou. Do zlato-bielych tónov bude ladená aj vianočná výzdoba na celej Hlavnej ulici. Výzdoba je vyrobená z materiálov, ktoré vyniknú aj počas dňa, keď nebude zapnuté osvetlenie. 

Vianočný stromček v centre mesta Prešov bude slávnostne rozsvietený na Deň sv. Mikuláša dňa 6.12.2021

 V Južnom parku sa nachádzajú svetelné inštalácie, ktoré už čoskoro potešia Prešovčanov aj všetkých návštevníkov nášho mesta. Na rozsvietenie čaká 3D anjel, kvety, ľadové kryštály, vianočné gule a hviezda. Nové svetelné inštalácie bude už tradične dotvárať aj rodinka tučniakov.

Okrem stromčeka v centre Prešova pribudnú vianočné stromčeky aj na Švábskej ulici a pri Nákupnom stredisku Opál na Sídlisku Sekčov. Ďalší vianočný strom bude umiestnený na Námestí mieru pred Okresným úradom a budovou Úradu Prešovského samosprávneho kraja. Mesto Prešov tento rok vyzdobí a rozsvieti celkovo 19 vianočných stromčekov vo všetkých mestských častiach.

Napíšte komentár