27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Vianočné trhy na zámku Schloss Hof

16.11.2021 Autor: Simona
Termín: 19.12.2021 a ďalšie Mesto:Schloss Hof (AT) Zdroj:stránka organizátora
ss

Zdroj: ©SKB/Astrid Knie

Veľkorysý areál najväčšieho vidieckeho sídla v Dolnom Rakúsku vás o svojej rozmanitej ponuke presvedčí aj v zimnom období. Počas piatich predvianočných víkendov sa môžete tešiť na rozprávkovú vianočnú dedinku.  

Romanticky usporiadané stánky v podobe malých domčekov zahalené do drobných svetielok vytvárajú na pozadí imperiálnej architektúry jedinečnú atmosféru.  Lahodné vône vznášajúce sa nad zámockým areálom lákajú na predvianočnú hostinu. Regionálne dobroty v sprievode punčových variácií s rozmanitými druhmi ovocia iste potešia vaše chuťové poháriky. Ak ešte nemáte vianočné darčeky, ponuka miestnych vystavovateľov, ktorá zahŕňa prevažne lokálne výrobky vás iste inšpiruje. Ručne zhotovené dekorácie z prírodných materiálov sú potešením pre oko, ale aj pre prírodu. 

Familie und weisser Esel c Astrid Knie

Zdroj: ©SKB/Astrid Knie

Najmenší návštevníci môžu popustiť uzdu kreativite pri tvorivých dielničkách, navštíviť detský kolotoč, vychutnať si jazdu na poníkoch, či pohladiť zvieratká v živom betleheme. Na zámockom nádvorí sa o tú pravú vianočnú atmosféru postará dychová kapela. Navštívte zámocké komnaty a nechajte sa uniesť krásou vianočných tradícii. Tematické adventné okienka vám priblížia zvyky tohto krásneho obdobia a rozpovedia veselé vianočné príbehy.

Zaujímavosti zo života našich predkov i súčasné trendy dotvárajú špeciálne ladený vianočný okruh, na ktorý nadväzuje stála expozícia v cisárskych apartmánoch, milovníkov folklóru iste nadchne aj jedinečná výstava v severnom trakte „Slovenský odev – kreatívne synergie". Na zámockom statku sa môžete oddať prechádzke na čerstvom vzduchu a zároveň pozdraviť štvornohých obyvateľov zámockého priestranstva. Nalaďte sa na najkrajšie sviatky roka v kruhu vašich blízkych a doprajte si výlet do sveta stáleho živého baroka.

Weihnachtsmarkt Schloss Hof c SKB Astrid Knie 16

Zdroj: ©SKB/Astrid Knie

Termíny:

18.-19.12.
vždy 10:00 – 19:00 hod.

Tip: Zámok Schloss Hof môžete navštíviť aj individuálne, ak sa chcete dozvedieť viac, vrelo odporúčame prehliadky v slovenskom jazyku, v čase 11:30 I 13:30 a špeciálnu detskú prehliadku o 15:00.
21.11. a 12.12.  o 13:30 sa koná kurátorská prehliadka k výstave „Slovenský odev – tvorivé synergie“. Na túto prehliadku je nutné sa prihlásiť vopred na office@schlosshof.at


Aktuálne opatrenia:
Podľa momentálnych nariadení sú podujatia v Dolnom Rakúsku v režime OP. Vstup je teda len pre osoby očkované a po prekonaní Covid 19. Je nutné sa preukázať platným dokumentom a dokladom totožnosti.
Detí do 12 rokov sa toto opatrenie netýka. Zdvorilo žiadame sledovať aktuálne opatrenia na webovej stránke zámku.

Vstupenky:
Vianočné trhy:
Dospelí : 7,-€ I deti (6-8 rokov): 3,-€ I rodina (2 dospelí max. 3 deti) 17,-€
Vianočné trhy + vstup do zámku:
Dospelí : 15,-€ I deti (6-8 rokov): 9,-€ I rodina (2 dospelí max. 3 deti) 39,-€
Prehliadka zámku s lektorom: 3,-€ osoba

Vstupenky si môžete zakúpiť aj online na www.imperialtickets.com.

sch

Zdroj: ©SKB/Astrid Knie

 

Napíšte komentár