20. 04. 2024 Marcel 13°C Občasný dážď

Beseda a krst knihy: Peter Nagy deťom

03.11.2021 Autor: Laura , Foto: FB
Termín: 04.11.2021 Mesto:Bratislava Čas:18.00 Zdroj:stránka organizátora
250412386 10159363036341704 7810434826763894726 n

Zdroj: FB

Dvojica slovenských hudobníkov, Peter Nagy a Zuzana Smatanová, spoločne vytvorila deťom pre radosť pestrú knihu s krásnymi obrázkami a príbehmi – nazrite do nej spoločne s nami!
Postavičky najznámejších pesničiek Petra Nagya, ktoré vymyslel, aby sa deti usmievali, oživila po rokoch štetcami a farbičkami Zuzana Smatanová.

Prekvapilo vás to?
Keď uvidíte dve blchy v sprche, nosorožca s ponožkami, kravy v cukrárni, mandarinku Darinku, psíka Bobiho, majora Potkana v podpalubí lietadla, fialovú zebru či ružovú tetu, poznáte, že Peter Nagy oslovil tú pravú ilustrátorku. Obrázky namaľovala s veľkým potešením a svoju hravú predstavivosť spojila s veselou fantáziou autora, aby sa čitatelia tejto knižky usmievali ešte viac.
Kniha obsahuje texty 15 pesničiek: Čarbičky, Malíček, Mačka pána skladateľa, Prečo krava nenosí žiadnu kravatu?, Major Potkan, Nosorožec, Dve malé blchy, Mandarinka Darinka, Bobi, Hovniválik, Zebra, Pingpong, Tiki-taka, Ružová teta, Vyspi sa do krásy.
Moderovať bude Adela Vinczeová
Po besede a krste knižky bude aj priestor na autogramiádu.
Tešíme sa na vás 04.11., štvrtok o 17:30 v Panta Rhei na Poštovej v Bratislave.
-----------
Všetky podujatia organizujeme v režime OTP – povolený vstup na podujatie iba pre osoby, ktoré sú plne zaočkované, alebo prekonali COVID-19 pred nie viac ako 180 dňami, alebo sa môžu preukázať negatívnym výsledkom testu na COVID-19.


O autoroch:
Peter Nagy je značka, ktorá úspešne funguje už 37 rokov na Česko - Slovenskej scéne. Spevák, skladateľ, hudobník, textár, producent a fotograf má na konte 17 albumov, z ktorých sa doteraz predalo vyše dva milióny nosičov. Má za sebou nespočetné množstvo koncertov a festivalov nielen v Česko-Slovensku, ale aj v celej Európe, USA a v Austrálii. A tohto roku, roku 2021, pripravil spoločne so Zuzanou Smatanovou detskú knihu svojich textov, ktoré napísal pre najmladšiu generáciu.
Zuzana Smatanová je známou speváčkou a hudobníčkou, no málokto ju pozná ako talentovanú výtvarníčku a ilustrátorku. Svoj prvý text napísala už ako dvanásťročná a ako pätnásťročná sa začala venovať skladaniu pesničiek naplno. Od roku 2002 vyhrávala spevácke súťaže a v roku 2003 vyhrala so svojimi pesničkami autorskú súťaž Coca-Cola Popstar. Počas svojej doterajšej hudobnej kariéry natočila šesť štúdiových albumov, CD a DVD Live (záznam z turné) a výberovku najväčších hitov a úspešných spoluprác. Je autorkou všetkých svojich textov a hudby. V súčasnosti sa tiež venuje hudobnej produkcii a kresleniu. Detská kniha piesňových textov Petra Nagya je jej prvým ilustrátorským počinom.

Napíšte komentár