29. 04. 2024 Lea 25°C Skoro jasno

Popísané steny už nie!

Autor: Laura , Foto: raabe.sk, PR správa
foto ilu sdetmi

Zdroj: raabe.sk

Ďalšia čmáranička na stene? No veď si len chcelo kresliť. Detské ilustrácie na stene rieši nejeden rodič. 
Tak si to vaše dieťatko cielene usaďte a kreslite spolu. Prichádza na pomoc KULIFERDÍK – PRVÉ KRESLENIE pre najmenších.

3D kuliferdik

Zdroj: raabe.sk

Spoločne strávený čas

Pri spoločnom kreslení sa zabavíte a vaša ratolesť sa veľa naučí.
Všímajte si pritom ako drží ceruzku. Kreslenie a úchop ceruzky má svoje vývinové špecifiká. Odborníci popisujú 4 typy podľa fázy vývinu dieťaťa.
Okolo 1 roka je to úchop dlaňový, po ňom dlaňový s palcom hore alebo dolu, ďalej hrstičkový a nakoniec štipkovitý úchop, objavuje sa najneskôr v 5 rokoch, aby sa do nástupu do školy stihol dostatočne fixovať.
Tak toho vášho maliara doma odsledujte, lebo už viete ako a kedy by mal držať ceruzku.
Je dôležité naučiť ho to ešte v čase, kedy začína kresliť. Buďte sprievodcom vášho dieťaťa vo svete čiar a vezmite si na pomoc KULIFERDÍKA Prvé kreslenie

Kuliferdik vnutro2

Zdroj: raabe.sk

 

Šikovná pomôcka na doma

Pracovný zošit KULIFERDÍK Prvé kreslenie je určený deťom od 2-4 rokov a zároveň skvelou pomôckou pre ich aktívnych rodičov.  Prináša zábavné aktivity zamerané na obťahovanie, dokresľovanie, vyfarbovanie a spájanie. Veľký formát A3 naležato rešpektuje motoriku a zručnosť dieťaťa v danom vývinovom období, zaručuje jednoduché listovanie. Obrázky v zošite sú väčšieho rozmeru, jasnejšie a pre deti atraktívnejšie. Veľký formát rešpektuje držanie ceruzky u malých detí a poskytuje tak dostatok priestoru na pohyb malou rúčkou. Podnecuje k rozvoju kresliarskych zručností a zároveň aj k rozvoju jemnej motoriky a grafomotoriky najmenších detí. V neposlednom rade napomáha rozvíjať komunikáciu s dospelým, či už rodičom alebo starým rodičom.

KULIFERDÍK Prvé kreslenie je výborným tipom na zmysluplné trávenie času s malými deťmi, ktoré si vďaka nemu rozvíjajú fantáziu a tvorivosť, no najmä rozcvičujú svoje rúčky. 

 

Napíšte komentár