26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Dunajský svetlonos

27.10.2021 Autor: Claudinka
Termín: 30.10.2021 Mesto:Vojka nad Dunajom Čas:10.00 - 13.00 hod. Zdroj:stránka organizátora
svetlonos 301021

Zdroj: FB Trnavský kraj zážitkov

Dušičkový splav s lampášmi po ramenách Dunaja. Trnavský kraj zážitkov organizuje netradičný dušičkový splav - Dunajský svetlonos, ktorý sa uskutoční v nádhernom prírodnom prostredí na rozvetvených Dunajských ramenách.

Zavítajte na miesto, kde sa zastavil čas. Nie je to Morava a ani divoký Váh. Zvezte sa s kanoe do krásneho ramena, ktoré kedysi bolo prepojené so starým Dunajom. Spomaľte, započúvajte sa do tichej prírody rozvetvených Dunajských ramien a objavte ich unikátnosť. Na vode môžete spozorovať volavky popoľavé, striebrité a purpurové, kormorána či stopy po bobroch. O tunajšom vodnom živote Vám počas splavu porozprávajú lokálni, vodácki sprievodcovia.

Treba sa teplo obliecť. Aj keď teplota vzduchu klesne a hladina chladnej vody Vás sem tam otuží, zavinutí v teplých dekách s lampášom v ruke zažijete neopakovateľnú atmosféru sviatkov Dušičky. Rieky sa v tomto termíne zvyčajne nesplavujú, podmienky pre splav budú preto unikátne. Potešte svoju myseľ rozmanitými farbami neskorej jesennej prírody a zažite dobrodružstvo, tú pravú idylku s lampášmi v ruke z kanoe na ramenách Dunaja.

Doprajte si výnimočný čas počas sviatkov a odneste si nevšedný zážitok. Dušičkový splav sa uskutoční v nádhernom prírodnom prostredí na rozvetvených Dunajských ramenách.

splav tt

Zdroj: FB Trnavský kraj zážitkov

Cena lístka
Základný 10 €, zľavnený 8 € (dieťa od 6 do 15 rokov, senior nad 65 rokov, ZŤP), dieťa do 6 rokov zdarma
Lístky sa dajú kúpiť iba online na webe krajzazitkov.sk!

V cene lístka je zahrnuté:

  • vodácka výstroj (turistické kanoe, pádlo, certifikované plávacie vesty)

  • detské pádla pre malé deti

  • sudy pre uchovávanie vašich osobných vecí

  • skúsení sprievodcovia

  • "rýchlokurz" pádlovania pre začiatočníkov

  • deka a lampáš v kanoe

  • teplý nápoj po splave

Dĺžka trasy: 7 km
Smer jazdy: Vojka nad Dunajom a späť (cesta je unikátna po spleti ramien, späť sa pôjde inou trasou ako sa prichádzalo), nesplavuje sa celý čas, je naplánovaná aj krátka prestávka.
Celkový čas: 3 h
Maximálna kapacita: 50 ľudí
Kanoe je určené pre 8 vodákov, člny sa spoja do spoločného katamaránu, ktorý je bezpečný a neprevrhnuteľný. Odporúčame zobrať náhradné oblečenie.
Doprava do Vojky nad Dunajom: vlastná

Časový harmonogram

10:00 hod.
Stretnutie pri futbalovom ihrisku vo Vojke nad Dunajom, na brehu Dunajských ramien.
Určenie posádok 8 miestnych katamaránov (lode sú neprevrhnuteľné), rozdávanie pádiel a povinných plávacích viest, inštruktáž, resp. rýchlokurz pádlovania pre začiatočníkov.
Začiatok splavu na Dunajských ramenách.

13:00 hod.
Ukončenie splavu, Vojka nad Dunajom.
Podávanie teplého nápoja po splave.

Svoje autá môžete zaparkovať pri futbalovom ihrisku vo Vojke nad Dunajom, na brehu Dunajských ramien. V prípade nepriaznivého počasia vás budeme vopred informovať o zmene termínu konania splavu.

Napíšte komentár