27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Ponožkový október

10.10.2021 Autor: Annie
Termín: 31.10.2021 a ďalšie Mesto:Celá SR Zdroj:stránka organizátora
244733765 4780092295386439 691199666174787385 n

Zdroj: FB ponozkovyoktober

"To chce klid a nohy v teple." Švejk

Akcia, ktorú sme prebrali z anglicky hovoriacej krajiny, kde sa nazýva SOCKTOBER (sock - ponožka, october - október). Zmyslom tejto aktivity je pred zimným obdobím vyzbierať ponožky pre ľudí v núdzi. Veľa týchto ľudí, žije na ulici a presúvajú sa pešo.

Zistilo sa, že charity zabezpečujú takýmto ľuďom oblečenie i obuv, ale taká drobnosť, akou sú ponožky, sa medzi darovanými položkami nájde len málokedy. Ponožky pritom chránia pred chladom, infekciami, uľahčujú takýmto ľuďom chôdzu za pomocou. Nie nadarmo aj Švejk hovorieval „To chce klid a nohy v teple.“

Na zapojenie do našej aktivity vám stačí málo. Hlavne chuť pomáhať. Miesto, kam má prístup veľa ľudí.
Krabicu, kôš, vrece, debnička hocičo, kam ľudia môžu ponožky dávať. Plagátik s vysvetlením. Nechajte svoju fantáziu pracovať, aby prilákala čo najviac ľudí. A akcia sa môže začať!

A čo s plným košíkom, krabicou, vrecom, debničkou? Darujte obsah tým, pre ktorých je určený. Ponožky môžete darovať priamo ľuďom na ulici. Ak ale nechcete s ponožkami behať po uliciach, nájdite si najbližšie sídlo organizácie, ktorá sa o takýchto ľudí stará a ponožky venujte im. Nie je nutné, aby ste ponožky posielali k nám, do Prešova. Ľudia, ktorí ich potrebujú, sú na celom Slovensku. Nám stačí, ak nám zašlete fotku vášho „zberného miesta“, teda krabice, koša, vreca, debničky s plagátikom „Ponožkového októbra“, zopár ľudí, ktorí ponožky venovali, moment, kedy ste ponožky odovzdávali a na konci kampane počet vyzbieraných párov ponožiek.

ZBERNÉ MIESTA PONOŽIEK 2021:

Aktuálny zoznam si pozrite na FB Ponožkový október, zberné miesta stále pribúdajú.

Napíšte komentár