26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Fascinujúci svet pavúkov a škorpiónov

29.09.2021 Autor: Annie
Termín: 01.10.2021 Mesto:Banská Bystrica Zdroj:stránka organizátora
Vystava Fascinujuci svet pavukov a skorpionov

Zdroj: ssmuzeum.sk

Banskobystrický samosprávny kraj a Stredoslovenské múzeum v spolupráci s poľskou spoločnosťou  Araneus pripravili pre návštevníkov Tihányiovského kaštieľa v Radvani jedinečnú výstavu. Milovníci  pavúkov a škorpiónov sa už od 1. októbra 2021 budú môcť bližšie stretnúť a zoznámiť so známymi či  menej známymi druhmi týchto fascinujúcich tvorov. 

Počas výstavy Fascinujúci svet pavúkov a škorpiónov je pripravených viacero sprievodných podujatí, ktoré sú určené širokej verejnosti či vzdelávacím inštitúciám. Chýbať zároveň nebudú zaujímavé prednášky, tvorivé aktivity, ale ani komentované prehliadky. 

Výstava ponúka možnosť z blízka sledovať viac ako 30 druhov živých pavúkov a škorpiónov  z exotických krajín, a to všetko za sklom bezpečne uzavretých terárií. Určená je všetkým vekovým  kategóriám.

Medzi živými exponátmi nájdete exotické druhy pavúkovcov z celého sveta. Návštevníci môžu na  vlastné oči vidieť poverami opradenú snovačku jedovatú (Latrodectus mactans) - prezývanú aj čierna vdova, ktorá disponuje silnejším jedom než obávané štrkáče a kobry. Tešiť sa môžu aj na veľké a nádherne sfarbené vtáčkare a iné im príbuzné druhy.

Putovná výstava potrvá v Tihányiovskom kaštieli do 22.12.2021. Výstavu pripravil Banskobystrický  samosprávny krajom so Stredoslovenským múzeom v spolupráci s poľskou spoločnosťou Araneus. 

Otváracie hodiny:
  • utorok až piatok od 9:00 do 17:00 hod.
  • sobota a nedeľa od 13:00 do 17:00 hod.

Vstupné
:
  • 4 € - dospelý
  • 2 € - senior, študent, dieťa (od 6 rokov), ZŤP
  • 10 € - rodinné vstupné (2 dospelí, 3 deti) 

Napíšte komentár