19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Biela noc Bratislava 2021

15.09.2021 Autor: Laura , Foto: FB
Termín: 03.10.2021 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora
234901943 1936353946514807 144424058489598006 n

Zdroj: FB

Bratislava sa znovu rozžiari súčasným umením!
Tentokrát na viac ako 2 týždne.
Na obľúbené prechádzky nočným mestom vám Biela noc tento rok dopraje viac času, aby ste sa mohli nadýchať umenia a novej inšpirácie aj počas pandémie – bez davov a vo vlastnom rytme.
Väčšina diel je inštalovaná v otvorených, verejných priestoroch a je prístupná po celé trvanie Bielej noci zdarma.
Na interiérové, platené alebo časovo-ohraničené výnimky (vrátane víkendových špeciálov) vás upozorníme v programovej mape a na www.bielanoc.sk

Nezmeškajte zážitok z mesta v nezvyklom šate a zapíšte si dôležité dátumy:
Začíname už 17. septembra a končíme 3. októbra 2021! 
Zmena programu vyhradená.
----------------------------------
Čo je Biela noc?
Biela noc návštevníkom ponúka netradičnú umeleckú prechádzku nočným mestom plnú nových vnemov a zážitkov. Počas viac ako dvoch týždňov sa ulice nočného mesta zaplnia umením a jedinečnou atmosférou. Stiahnite si bielonočnú mapu a nechajte sa ňou sprevádzať po rôznorodých umeleckých zastávkach: vizuálne atraktívnymi inštaláciami, koncertami, filmami, divadelnými predstaveniami, tancom, literatúrou, živou performance. Pestrá ponuka rozličných umeleckých žánrov predvedie najnovšie trendy v umení aj technológiách. Návštevníci však okrem umenia môžu zároveň objavovať aj vlastné mesto a v ňom zaujímavé a netradičné priestory, ktoré súčasné formy umenia počas Bielej noci zastrešia – nádvoria, parky, stanice, mosty, nábrežia, plavárne, nákupné centrá, parkoviská a rôzne iné, bežne neprístupné miesta.
Garantujeme, že nezaspíte!

STÁLE DIELA: Budú vystavené počas celého trvania podujatia, ktoré sme predĺžili na dva týždne. Takmer všetky diela sú prístupné, vstup sa platí iba pri dvoch expozíciach priamo na mieste.

ČASOVÉ DIELA: Cez víkendy budú v meste aj objekty vystavené do určitého času, informujeme o nich na sociálnych sieťach, v appke Biela noc a na webe: http://bielanoc.sk Odporúčame kliknúť na sekciu DOSTUPNÉ DNES

ZOZNAM DIEL: Nájdete online na našom webe a v aplikácii, vytlačené v prílohe SME Biela noc a na info pointe v Eurovea a Visit Bratislava na Primaciálnom námestí.

UMENIE, NIE PRELIEZKY: Diel sa nedotýkame, nelozíme po nich a neberieme si jednotlivé časti domov - sme kultivovaní a vedieme k tomu aj svojich potomkov.
bielanoc3

Zdroj: FB

bielanoc4

Zdroj: FB

Napíšte komentár