25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Pár overených tipov aby vaše bábätko nebolelo bruško

Autor: Danka, Foto: pixabay.com
baby 957194 960 720

Zdroj: pixabay.com

Poznáte ten pocit, keď vaše bábätko veľmi plače kvôli bolestiam bruška a vy neviete čo s tým? Vyskúšajte týchto pár overených tipov na zmiernenie bolesti bruška a určite sa tomu vášmu drobcovi aspoň na chvíľku uľaví. Ak poznáte iné rady proti bolestiam bruška, budeme radi ak sa s nimi podelíte do komentára.

  • Masírovanie bruška krúživými pohybmi v smere hodinových ručičiek - toto je azda najpoužívanejší cvik pri bolestiach bruška. Môžete to skúsiť aj s krémom napr. Pupík, takto sa účinok dostaví o niečo rýchlejšie.

  • Položte bábätko na bruško - ak nezaberie masírovanie bruška, tak skúste túto polohu. Môžete to kombinovať, že pomasírujete bruško a potom ho pretočíte na chvíľku na bruško. Efekt sa dostaví do niekoľkých minút. Samozrejme, že to robíme, keď je bábätko bdelé a sme pri ňom.

  • Položte teplú látkovú plienku na bruško bábätka.

  • Pocvičte s nožičkami - jemne pritláčajte kolienka bábätka k brušku - týmto cvičením sa mu uvoľnia vetry a určite sa mu uľaví.

  • Nosenie bábätka v polohe tigríka - bábätko si položíte na predlaktie, tvárou dole, ručičky a nožičky mu voľne visia dole - vyzerá ako taký spiaci tigrík na vetve stromu.

  • Použitie kvapky z lekárne - predchádzať bolestiam bruška môžete aj podávaním kvapiek pred dojčením/ kŕmením. V lekárni majú rôzne druhy kvapiek proti bolestiam bruška, stačí si len vybrať. 
  • Rektálna rúrka - ak nezaberie ani jeden z týchto tipov, môžete skúsiť použiť rektálnu rúrku, ktorú zakúpite v lekárni. 

Rada na záver:
Ak dojčíte, treba k tomu prispôsobiť aj svoj jedálniček. Je dobré odsledovať po akom jedle sa mu prihorší a jedlo potom vynechať. Ako sa hovorí, každé bábätko je iné a je to len obdobie, ktoré pominie.

Napíšte komentár