19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Jesenné tvorivé prechádzky pre deti s A4

06.09.2021 Autor: Claudinka, Sponzorovaný obsah
Miesto:Karpatská 2 (budova YMCA), Bratislava-Staré Mesto Termín: 24.11.2021 a ďalšie Mesto:Bratislava Čas:15.00 hod. Zdroj:stránka organizátora
brochure automn childrenW

Zdroj: a4.sk

Tvorivé dielne s Dankou Krajčovou pre deti od 6 do 11 rokov.

S výtvarníčkou Danielou Krajčovou počas jesene A4 organizuje sériu šiestich tvorivých prechádzok. Inšpirovať sa budete okolím A4, pričom na každej dielni budú deti reagovať na iné špecifické miesto – napríklad budovu YMCA, Námestie Slobody, Rozhlas, trh na Žilinskej, park Belopotockého a iné.

Na začiatku sa ide na miesto, ktoré sa bude spoločne skúmať. Porozprávajú sa o jeho histórii, súčasnom stave, funkcii, architektonických či prírodných prvkoch. Urobia si fotky, kresby tvarov, objektov či miest, ktorá zaujmú. Následne budú v ateliéri v A4 deti výtvarne reagovať na navštívené miesto – vyskúšajú si rozličné výtvarné techniky, naučia sa aj tvorivo pristupovať k videnému a zažitému, či citlivo pozorovať okolie a jeho súvislosti.

Výtvarné techniky: kresba ceruzkou, tušom, kriedou, pastelom, kresby do piesku, maľba akvarelom, temperkami, hlinou, odtláčaním, frotážou, vystrihovaním, tvorba jednoduchých modelov, tvorba s nájdenými a recyklovanými predmetmi.

Prechádzok bude 6, v dátumoch 15. a 27.9., 13. a 27.10., 10. a 24.11.
Vstup je možné zakúpiť si na jednotlivé prechádzky po 10 € alebo za za zvýhodnenú cenu 50 € na všetky termíny.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Nadácia mesta Bratislavy.

Napíšte komentár