25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Michalské dni 2021

03.09.2021 Autor: Claudinka
Miesto:Zámocká záhrada Termín: 26.09.2021 a ďalšie Mesto:Hlohovec Zdroj:stránka organizátora
MD 2021

Zdroj: hlohovec.sk

Michalský jarmok, tak ako ho poznáme, mesto Hlohovec neusporiada ani tento rok. Dôvodom je vývoj epidemickej situácie na Slovensku a s tým súvisiace opatrenia týkajúce sa hromadných podujatí. Trhy v uliciach síce nebudú, no o hudbu ani kolotoče Hlohovčania a návštevníci mesta neprídu.

Počas hodového víkendu, ktorý bude v dňoch 24. – 26. septembra 2021, sa uskutočnia Michalské dni 2021. Počas troch dní sa v amfiteátri v Zámockej záhrade vystriedajú známe kapely a interpreti.

PROGRAM:

Piatok

  • 20:00 - Polemic

Sobota

  • 18:00 - Lukáš Adamec
  • 20:00 - Peter Bič Projekt

Nedeľa

  • 14:30 - FS Inovec
  • 16:00 - Dano Heriban (Čosi úsmevné - predstavenie pre deti)
  • 18:00 - FS Šulekovo

Sprievodné podujatia:

  • Spomienky na Hlohovec - výstava fotografií z rodinných albumov - pešia zóna M. R. Štefánika
  • Poklady Hlohovca - výstava fotografií objektov zaradených do zoznamu pamätihodností mesta - Zámocká záhrada
  • Stromy/S tromi - výstava Viliama, Marcely a Lei Loviškovcov - Hlohovský zámok

Samozrejme, v Hlohovci nebudú chýbať ani kolotoče a artistický cirkus v okolí športovej haly na Zábraní.

A prečo nemôžeme usporiadať jarmok v takej podobe, na akú sme zvyknutí, teda v uliciach plných ľudí so stánkami s občerstvením a tovarom? Pretože aktuálne je možné organizovať kultúrne podujatia iba za jasne stanovených podmienok, ktoré sú dané COVID automatom podľa režimu v jednotlivých okresoch. Tento režim sa mení každý týždeň a nikto vopred nevie, v akej farbe bude okres Hlohovec na konci septembra. Okrem iného, podmienky pre organizáciu hromadných podujatí prikazujú organizátorovi byť schopný v každej chvíli preukázať počet osôb aktuálne sa zúčastňujúcich na podujatí. Organizátor je tiež povinný zaevidovať a uchovávať telefonický alebo emailový kontakt návštevníkov po dobu dvoch týždňov od ukončenia podujatia a to na účely epidemiologického vyšetrovania. Toto je možné zabezpečiť iba v ohraničenom priestore ako je napríklad amfiteáter či ohradený areál športovej haly. Aj kapacity pri hromadných podujatiach sú stanovené podľa režimu, v akom sa jednotlivé podujatie organizuje a podľa zaradenia okresu v rámci COVID automatu.

Verte, že ani nás táto situácia neteší a radi by sme pre vás pripravili jarmok so všetkým, čo k nemu patrí. Veríme, že vývoj epidemickej situácie nám umožní naplniť náš program podľa plánu a každý, kto bude môcť, si príde užiť chvíle zábavy.

 Text: hlohovec.sk

Napíšte komentár