19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Pre odolnejšiu imunitu celej rodiny

Autor: Maria Bodnarova, Sponzorovaný obsah
vaccine 5850632 1920

Zdroj: Pixabay

Každá rodinka má svoju dennú rutinu inú. Aké rituály by ste si mali spoločne osvojiť, aby ste každý deň pre svoju imunitu urobili maximum? Skúste napríklad:

  • Ranné otužovanie – o otužovaní a jeho prospešných účinkoch niet pochýb! Naštartuje krvný obeh, povzbudí vraj lepšie ako káva a dokonca posilňuje imunitu. Organizmus tak bude lepšie reagovať na zmeny teplôt, ktoré sú preň záťažou a zvyčajne sa končia prechladnutím či zníženou odolnosťou voči chorobám. Nemusíte sa pridať hneď k ľadovým medveďom, začnite napríklad rannou sprchou so striedaním teplôt vody.

  • Najskôr sa napite – pohár vody ešte pred raňajkami v prvom rade pomáha doplniť telu tekutiny, ktoré stratilo počas spánku. Navyše skvele naštartuje metabolizmus a trávenie. Dokonca pomáha predchádzať bolestiam hlavy, problémom so srdcom, cukrovke či zápche.

  • Do práce i školy pozitívne naladení – aj keď je pre mnohých z nás ráno skôr utrpenie, rovnako pre drobcov ako pre ich rodičov,  nájdite si aktivitu, ktorá vás pozitívne naladí. Niekomu pomáha cvičenie, inému počúvanie hudby.

  • V pohybe celý deň – výskumy hovoria, že čoraz viac ľudí má profesiu, ktorá neprospieva zdraviu chrbtice, šliach a kĺbov. Môže za to sedavé zamestnanie, či manuálna práca, kde človek zaťažuje len určitú partiu svalov. Vytvorte si nový zvyk a aspoň každú hodinu sa poriadne ponaťahujte – rozcvičte zápästia, uvoľnite svaly krčnej chrbtice a vystrite nohy. Znížite tak riziko vzniku napríklad karpálneho tunela, problémov s chrbticou či kŕčovými žilami.

  • Pozor aj na oči – prestávku na oddych doprajte aj svojim očiam. V priebehu dňa ich na chvíľku zavrite a pohybujte do strán alebo krúžte. Ak väčšinu času pozeráte do na krátku vzdialenosť, precvičte si zaostrenie do diaľky.

  • Obed bez stresu – spravte si z obedňajšej prestávky „posvätný“ rituál, počas ktorého sa budete maximálne sústrediť na jedlo. Vychutnávajte si ho a užívajte chvíľku oddychu. Hltavé jedenie v strese a napätí totiž môže spôsobiť problémy so žalúdkom a dokonca aj vredy!

  • Rozdeľte si popoludňajšie aktivity – vyhnete sa tak zbytočnému stresu a naháňaniu. So začiatkom týždňa si spravte plán s rozdelenými úlohami na každý deň. Nákup, upratovanie či voľnočasová aktivita tak budú mať svoj stanovený čas a vy istotu, že všetko v pohode stihnete.

  • Hýčkajte svoju imunitu – okrem zdravého životného štýlu obranyschopnosť ocení aj niečo extra. Vedeli ste, že ako prvé prichádzajú do kontaktu s patogénmi spôsobujúcimi ochorenia naše sliznice? Ľudský organizmus má však účinné opatrenie aj proti tomuto problému. V slizniciach sa totiž nachádza tzv. sliznično-imunitný systém, ktorého úlohou je potenciálnu hrozbu zneškodniť. Denne tak likviduje množstvo vírusov a baktérií, preto ho treba primerane posilňovať. Výživový doplnok Preventan® Clasic  vo forme cmúľacích tabliet má unikátne zloženie s obsahom patentovanej aktívnej látky ProteQuine®, ktorá pomáha podporovať sliznično-imunitný systém, zmierňuje príznaky únavy a vyčerpania, a tým aj udržiavať organizmus zdravý a vitálny. Navyše, pre svojich drobcov nájdete aj Preventan® Junior vhodný od 3 rokov. 
Preventan Junior 30tbl

Zdroj: neuraxpharm.sk

 

Napíšte komentár