29. 03. 2024 Miroslav 23°C Skoro jasno

Vyhliadková veža Horné Lazy

Autor: Annie, Foto: sdetmicom
Adresa:Brezno, Horné Lazy Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Druhá najvyššia vyhliadková veža na Slovensku je oficiálne otvorená a vstup je voľný. Po prekonaní 39,6 metrovej výšky a 192 schodov máte možnosť pozorovať jedinečné výhľady na kopce národných parkov, mesto Brezno i krásy jeho okolia. Konštrukcia veže predstavuje vetvenie stromov a jej vrch korunu s odkazom na históriu kráľovského a banského mesta.

K vyhliadkovej veži vedie aj nový náučný chodník po starom bukovom lese, ktorý turistom približuje prírodu v lokalite Horné Lazy a jej zaujímavosti. Trasa náučného chodníka má 5 zastávok, ktoré ponúkajú náučné panely s pútavými fotografiami i drevené sochy zvierat. Súčasťou chodníka je aj 4 metrový drevený megafón, do ktorého keď sa postavíte, znásobí vám hlasy lesa.

Celková dĺžka chodníka je cca 700 metrov a začína v lokalite Banisko, približne za hodinku sa dostanete na vežu, kde si užijete jedinečné výhľady.


Mapa: N 48° 48′ 56″ E 19° 35′ 56″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Ema 14.08.2023, 12:57

    Krásna túra. My sme išli s 2,5 ročným synom. Celý čas ho muž niesol na koni. Možno nemal svoj deň ale nechcel ísť ani po rovine ani dole kopcom sám pešo. Za nami išiel otecko so synom asi 5-6 ročným, takže odporúčam skôr pre aspoň také deti. Prípadne ak chodíte s nosičom. Na kočík to nie je.
    Zo začiatku je to rovina viac menej, potom už väčšina dosť strmý kopec hore. Takže taká náročnejšia ,,prechadzka,,. Aspoň trasa ktorou sme šli my bola po takej poľnej ceste po slnku. Až ku koncu cez les. Tych 192 schodov na vežu bolo na tom celom to najľahšie :-D

  • Lenka 09.08.2023, 08:01

    Krasna priroda, velmi pekna tura. 6 rocna ju presla sama, mladsej 3 rocnej sme cestou dolu pomohli nosicom. Veza je krasna a okrem vystupu na nu je hned dolu pri parkovisku Vceli chodnicek spolu s vodnym mlynom a povestou o permonikoch. Odporucam!

  • Zuzana Janečeková 01.12.2022, 10:05

    Nádherná prechádzka a výhľad na nezaplatenie,vrelo odporúčam

  • Marcela 20.11.2022, 10:41

    Toto bola makačka

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár