26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Umelecký festival Tehláreň

26.07.2021 Autor: Externý prispievateľ, Foto: tehlaren.sk
Miesto:Priestory bývalej opravovne ČSAD Termín: 22.08.2021 a ďalšie Mesto:Liptovský Mikuláš Zdroj:stránka organizátora

Festival Tehlare

Festival Tehláreň prepája generáciu mladých slovenských a českých  umelcov – výtvarníkov, hercov, hudobníkov, spisovateľov – a študentov umenia, ktorým poskytuje priestor na autorskú sebarealizáciu. Festival Tehláreň vznikol z potreby posilňovať komunitu mladej generácie umelcov, kreatívnych ľudí a publika, ktorí sa v neformálnej atmosfére môžu spoznať, nadväzovať kontakty a vzájomne sa inšpirovať.

V rámci festivalu Tehláreň sa budú konať diskusie a prednášky, premietať krátke animované filmy. Na festivale radi privítame rodiny s deťmi, pre ktoré máme pripravený bohatý program zahŕňajúci bábkové divadlá, dielničky, workshopy, autorské čítanie. Ukážeme im krásy umeleckého sveta. Jedinečnosť umeleckého zážitku poskytneme aj deťom z detských domovov a komunitných centier.

Podstatnou časťou bude výstava výtvarníkov, kde budete môcť celý čas obdivovať ich maľby, fotografie či sochy. Festival Tehláreň je situovaný do jedinečných priestorov starej opravovne autobusov v Liptovskom Mikuláši. Jeho cieľom je už od roku 2018 ponúknuť a sprístupniť publiku každého veku umenie z rôznych sfér, a zároveň podporovať začínajúce slovenské talenty.

Vstupenky kúpite tu

Napíšte komentár