26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Rozprávajúce pomníky - kde odpočívajú hrdinovia nášho mesta?

29.06.2021 Autor: Katarína Šipöcz Svobodová, Foto: bkis.sk
Termín: 04.07.2021 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora
Instagram 1080x1350 Pomniky

Zdroj: bkis.sk

Nie, nepomýlili sme sa. Naozaj sme sa tento raz rozhodli pozvať deti na cintorín. Vybrali sme si Ondrejský. Okrem toho, že ukrýva množstvo zaujímavých príbehov a hrdinov nášho mesta, veríme, že v týchto horúcich dňoch oceníte aj tiene jeho stromov. A keď si do tašky pribalíte aj podložky na sedenie, rozprávku o prešporskom Robinsonovi si budete môcť vychutnať o niečo pohodlnejšie.

Navštívime aj Schöne Naciho, ukážeme si, kde odpočíva prvý slovenský prezident, povieme si, kto bol autor toho krásneho Ježiša Spasiteľa z lekárne Salvator a ukážeme si, kde leží. Inak, bol to práve on, kto do kameňa vytesal aj princeznú Alžbetu. Poznáte jej príbeh? Myslíte si, že deťom cintorín nič nepovie? Nemajte obavy. Budú aj obrázky, pútavé príbehy a pripravili sme si pre ne aj malú súťaž.

Ak máte záujem zúčastniť sa prehliadky, neváhajte a registrujte sa prostredníctvom nášho formulára. Každý účastník musí vyplniť formulár zvlášť. Obratom vám zašleme potvrdenie o registrácii a bližšie informácie k realizácii vychádzky.

 

Napíšte komentár