19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Literárna Nitra, burza kníh a tvorivé dielne v knižnici

25.06.2021 Autor: Petula , Foto: FB
Termín: 03.07.2021 - 05.07.2021 Mesto:Nitra Zdroj:stránka organizátora

krajska kniznica

Pešia zóna v Nitre opäť ožije slovom i hudbou. Prvá júlová nedeľa bude patriť už 6. ročníku podujatia Literárna Nitra.

V rámci mestských slávností Nitra, milá Nitra, organizuje Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre už 6. ročník podujatia Literárna Nitra, ktoré sa uskutoční 4. 7. 2021 od 10.00 do 17.00 hod. pred Nitrianskym
informačným centrom.

Program je rozdelený na 2 bloky. V dopoludňajších hodinách predstavíme autorov detských kníh - Margit Garajszki a Martina Daniša, ktorí v interaktívnom vstupe predstavia svoju tvorbu. Medzi jednotlivé bloky sme zaradili hudobný vstup - divákom sa predstaví hudobník Dalibor Daňko, ktorého bude spevom doprevádzať speváčka Martina Uhrinová.

Popoludňajší blok otvoríme voľnou besedou s Jozefom Banášom. O vojenskej histórií príde porozprávať výtvarník, publicista a spisovateľ Juraj Hradský. Zaujímavosťou počas tejto besedy bude vystúpenie historika a spisovateľa Vladimíra Tomčíka, ktorý sa venuje dejinám gastronómie. S víťazkou literárnej súťaže Anasoft Litera Alenou Sabuchovou sa porozprávame o jej čarovnej knihe Šeptuchy.
Cyklus besied ukončíme rozhovorom s Luciou Lackovičovou, blogerkou, moderátorkou a autorkou fantasy. Prekvapením celého programu bude návšteva vedkyne a astrobiologičky Michaely Musilovej.

Sprievodnými podujatiami Literárnej Nitry 2021 bude výstava kníh a pohľadníc v Ponitrianskom múzeu, burza kníh a tvorivé dielne pre deti.

Okrem zaujímavých besied so známymi slovenskými autormi sme pre vás pripravili aj bohatý program sprievodných podujatí - koncert hudobníkov Dalibora Daňka a Martiny Uhrinovej, výstavu kníh a pohľadníc v Ponitrianskom múzeu, burzu kníh a tvorivé dielne pre deti

dielne

Napíšte komentár