25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Odštartujte leto s tipmi od našej matky roka

Autor: Claudinka, Foto: sdetmi.com, Sponzorovaný obsah

Zapisky 2

Našu rubriku Zápisky Matky roka už isto poznáte. Matka roka píše ironicky a s nadhľadom o strastiach a radostiach mamy, v ktorých sa nájde mnoho z nás. Tu vám naša matka roka každý mesiac prinesie krátke info, čo v danom mesiaci vyskúšala, alebo len chcela vyskúšať, ale nevydalo :) 

Zaliala nás vlna horúčav a keďže mama žije v paneláku, vzali sme ju počas tohto obdobia k nám do domu. Nebol to však veľmi dobrý nápad. Hneď prvá poznámka bola: "Nepribrala si?" Čo by ma samo o sebe až tak nepodráždilo, nebyť toho dodatku, že "ZASE". Hlesla som potichu: "Áno, mami, zase som pribrala."
Mama to však ešte musela zaklincovať: "ale veď sa chystáte na dovolenku k vode, do plaviek. Ja v tvojom veku...."
Vytiahla som ju posedieť si niekde na letnú terasu, nech má aj program. Vyobliekala som sa, vymaľovala, vychystala a medzi dverami mi vraví: "Nejdeš sa ešte učesať?"
Moje sebavedomie však úplne udupala dcéra, keď povedala: "Ocino, milujem tvoje fúzy!“ Potom sa otočila ku mne: „Mami, ale aj tvoje malé fúziky sa mi páčia.“ Uf, bol to náročný mesiac a keď si pomyslím, že idú prázdniny, obchádzajú ma mdloby.
Užite si pekné leto a prázdniny!


Už žiadna plienka na kočíku

27

Na konci júna nás potrápili horúčavy a ja som už nevedela, čo si mám obliecť alebo ako sa vyhnúť priamemu slnku. Raz som šla na prechádzku s kamoškou a jej malou, ktorú má ešte v kočíku. Opäť bol úpek a malá zaspala. Tak vravím kamoške ako stará matka harcovníčka - však prehoď plienku cez kočík a bude v tieni. Malá sa zobudila celá spotená, mokrá a na šup vypila pol fľašky vody. Na druhý deň čítam v novinách titulok, aby mamičky nenechávali deti samé v aute a NEPREHADZOVALI cez kočík plienku, nakoľko to spôsobuje dieťaťu prehriatie organizmu! Ups.
Pri najbližšej návšteve dm drogerie markt som preto hneď kúpila kamoške clonu na kočík. 
Vďaka gumičke sa ľahko navlieka a chráni pred slnečným a UV žiarením so SPF50+. Kamoška si ju pochvaľuje :)

Kúpite na mojadm.sk

Veselé plavky pre deti 

22

S deckami sme konečne zahájili leto. Manžel napustil na záhrade bazén vodou zo studne a deti do nej takmer okamžite naskákali (sú to otužilci no). Samozrejme, v najnovších plavkách od Dedolesu. Majú nádherné farby a veselé vzory od výmyslu sveta. Marek je za piráta a Marienka za motýľa. Asi si jedny kúpim aj ja, nech som originálna... A možno aj rovnaké, aké má Marienka... :)

Kúpite na dedoles.sk

Krémujem sa ružami

28

A zase prichádza to náročné obdobie, kedy je vonku nielen teplo ako v ozajstnom pekle, ale sa aj musíme viac starať o našu pokožku. A ja som sa rozhodla, že tento rok budem voňať ako naozajstná princezná. Alebo ako kráľovná rovno? Alebo aspoň ako ružička v skle v rozprávke Kráska a zviera, keď už nič iné. Pokožka mi bude nielen voňať, ale ju po každodennej sprche a zmytí potu z celého dňa (aj ráno, aj večer) aj osviežim a zhydratujem. Raz sa mi snáď na staré kolená odmení, že bude hebká ako páperie.

Kúpite na nivea.sk

Nadčasová kniha o silnom pute dvoch ľudí pre najmenších nielen na prázdniny

23Detské knihy pre najmenších od Benjiho Daviesa nás vždy nadchnú. Rozhodne jednu balím aj na letnú dovolenku (ak teda stihnem niečo ešte rezervovať, kým bude celé Slovensko opäť plné :)). Sú oku lahodiace akoby jeden básnik napísal. Davies opäť v novinke Dedkov ostrov rieši krásnu tému a to lásku medzi dedkom a vnukom Sydom a ich dobrodružstvo na ostrove. Trochu mi to pripomína aj našu realitu a výnimočný vzťah mojich dedí k ich dedkovi, na ktorý môj muž žiarli (ha, ha :)). Kniha končí tým, že Syd dedka nenájde doma, kde zvykol za ním chodiť. Jeho odchod však nebol smutný, ale chápavý a láskyplný. Nádherný nadčasový príbeh, ktorý si vy aj deti zamilujete.

Kúpite na albatrosmedia.sk

Chodíme a zbierame

Vychytavky VZOR

Milujeme Slovensko. S rodinou každý rok obehneme takmer všetky väčšie hrady a stále objavíme aj taký, kde sme ešte neboli. Z každej návštevy si deti odložia nejakú pamiatku do albumu Genius loci. Je to výborná vecička - kamienok nájdený na nádvorí, kvetinku či inú drobnosť ako spomienku si dieťa ľahko vloží do priesvitnej polgule v albume, zalepí a suvenír ostane bezpečne uložený na svojom mieste. Okrem toho si tu môžu prečítať niečo o hradoch a poznačiť si dátum návštevy. Veľmi milý a interaktívny darček pre všetkých malých výletníkov. 

Kúpite na locik.sk

Na dovolenku či na opekačku ide s nami

24

Pikniky, kempovanie, stanovačky, výlety autom... Toto je naše leto. Doma máme príšerne teplo a tak, keď sa dá, trávime radšej čas vonku. Vrátane stravovania. Jasné, chodíme sa najesť aj do bufetu alebo reštaurácie, ale lepeňák s domácim rezňom a chladená minerálka musí byť. :) Takže si na cesty so sebou brávame aj našu kamošku - prenosnú autochladničku Orava. Má až 20 litrov, super tesní a chladí potraviny až 12 °C pod teplotu okolia (alebo aj ohreje až do teploty 55 °C). Navyše je ľahká a jednoducho sa prenáša.  

Kúpite na orava.eu

Soplíky nemajú šancu

29Vypeckovaná klíma a čľupkanie v studenej vode okamžite spustia u mojich drobcov soplíky. Moja nočná mora... Záchranou pre mňa je jednoznačne Sinupret. Krásne im uvoľní nošteky a vylieči aj zelené hlieny. Naviac je prírodný, rastlinného pôvodu, môže sa užívať dlhodobo a má minimum vedľajších účinkov. Ideálna voľba pre mňa, čo preferujem liečbu bez zbytočnej chémie.

Kúpite na sinupret.sk

Bezbolestné opálenie bielych nôh

Vychytavky VZOR 1

Moje biele nôžky každé leto vyzerajú ako obliate vápnom. No čistý des. To už aj deti riešia, nech si ich na dvore trochu opálim. No ale kto má čas vysedávať na dvore? Ja jednoducho neobsedím a keď aj, tak som červená jak paprika a tiež iba z jednej strany :) Moje opaľovacie peripetie trvajú už dlho. A tak som sa tento rok konečne potešila a na narodky som si kúpila penu pre postupné opálenie. Desila som sa oranžovej farby, ale to sa nekonalo. Našťastie! Lebo by som opäť skončila v karanténe! :) Najväčším úspechom dňa bolo, že si to hneď všimol muž, ktorý si nikdy nevšimne ani môj nový účes! Čiže fakt to funguje! Žiadne škvrny na oblečení a opálenie mi vydrží aj viac ako týždeň.

Kúpite TU

Krém ako stvorený na leto

3035 miliónov rokov zdobia náš svet ruže, ktoré sú krásne pre oči, ale aj omamne voňajú a majú úžasný vplyv na zdravie našej pokožky i pleti. Práve organická ružová voda je základom gél-krému Rose Touch. Nemôže mi predsa voňať ružami iba telo, ale nezabudla som ani na svoju tvár predsa! V tomto veku a pri toľkých deťoch sa už teším, keď čítam v popise produktu zložky ako kyselina hyalurónová a podobne. Na toto leto moja výbava. No, treba sa v živote z niečoho tešiť. A tiež sa teším, keď si kúpim nové panvice. Hold, priority sa menia vekom :D

Kúpite na nivea.sk

Zmrzlina aj pre alergikov

26Kamoškine deti majú potravinové alergie. Akože keby to postrehlo mňa, tak by to moje deti asi už neprežili :) Nemôžu chodiť na obedy v škole, nosia si obedy z domu, sladkosti skoro žiadne a ešte k tomu každé má alergiu na niečo iné.. To asi aby sa pri varení nenudila. Išli sme spolu na opekačku a zastavili sme sa kúpiť ešte nejaké drobnosti a zmrzlinu pre deti. Natešene vykríkla, keď objavila v pulte zmrzlinu bez mlieka vhodnú aj pre jej deti. To sú tie naše malé radosti. A my sme si kúpili každá kýblik zmrzliny Magnum. To len aby sa nepovedalo :)

Kúpite v Kauflande, v Bille a Terne

Sponzorovaný obsah - v tomto článku sú umiestňované produkty. Všetky práva vyhradené. Akékoľvek kopírovanie článku alebo jeho časti je povolené výhradne so súhlasom redakcie.

Napíšte komentár