30. 04. 2024 Anastázia 26°C Jasno

Náučný chodník Hornád – Milič

Autor: Zuzka
Adresa:Archeoskanzen Nižná Myšľa Telefón:- E-mail:info@terraincognita.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Poznáte základné pravidlá ekoturistiky? Nový náučný chodník Hornád – Milič vás ich naučí. Náučný chodník v podobe ekomúzea spája turistické atrakcie medzi obcami Trstené pri Hornáde, Ždaňa, Skároš, Nižná a Vyšná Myšľa a Slanská Huta v okrese Košice-okolie. 

Náučný chodník vznikol revitalizáciou a rozšírením pôvodného chodníka so zakomponovaním moderných informačných prvkov.  Celková dĺžka chodníka je 61 km a je tvorený viacerými okruhmi, ktoré dávajú možnosť plánovať a kombinovať rôzne trasy podľa ročného obdobia, zdatnosti aj záujmu turistov. Na chodníku bude osadených 6 drevených stojanov – v každej obci jeden. Každý stojan bude vybavený maľovanými mapami destinácie veľkosti 150×100 cm a textovými informáciami oboznamujúcimi verejnosť predovšetkým s pravidlami ekoturistiky, Ďalších 12 infotabúľ bude obsahovať informácie o prírodných a kultúrnych zaujímavostiach a ich ochrane.

Dôležitým poslaním Náučného chodníka je rozšíriť medzi miestnymi obyvateľmi aj návštevníkmi  základné pravidlá ekoturistiky.

V rámci projektu bude vytvorená aj digitálna turistická mapa s GPS navigáciou.

Napíšte komentár