25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Inovecká chata

Autor: Simona, Foto: Inovecká chata
Adresa:91322 Trenčianske Jastrabie 410 Telefón:0948 830 333 E-mail:chata@inoveckachata.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Už po desaťročia je Inovecká chata a celá oblasť magnetom pre turistov z celého Slovenska. Inovecká chata bola postavená pod najvyšším kopcom Inovec (1042 m) podľa dostupných informácií prvýkrát už v roku 1921. V roku 2010 prešla chata komplexnou rekonštrukciou.

Na chate je výborná kuchyňa, príjemný personál pripravený plniť vaše priania - preto, ak neviete kam cez týždeň, kde sa ísť zašiť, čo cez víkend, kde s deťmi, budeme radi, ak sa zastavíte.

Inovecká chata je otvorená:

  • každý deň od 09.00 hod - 17.00 hod,
  • v sobotu a v nedeľu je otvorená až do 19.00 hod (kuchyňa do 17.00hod.)

Ubytovanie

V Inoveckej chate je celkom 55 lôžok, z toho v hlavnej chate 31 a v samostatných chatkách 24 lôžok.
Ubytovaní hostia majú k dispozícii bowling (za poplatok), lezeckú stenu (za poplatok), 4 veľké ohniská, kotlík na guláš, rošty na opekanie, loptové hry (futbal, volejbal, basketbal), bedminton, TV...

Rozloženie izieb v hlavnej chate:
1.np. - 1 x 6-posteľová izba, 3 x 3-posteľová izba, 1 x apartmán
2.np. - 2 x 3-posteľová izba, 4 x 2-posteľová izba
Pre tieto izby sú v chate vyhradené po dve samostatné sprchy a toalety - zvlášť muži a zvlášť ženy.

Cena ubytovania v hlavnej chate je 12 € (osoba/1 noc) + 30 centov daň za ubytovanie/noc podľa VZN obce Trenč. Jastrabie. Za 2 a viac nocí je cena ubytovania 10€/osoba + 30 centov daň za ubytovanie/noc podľa VZN obce Trenč. Jastrabie. V chate je aj jeden apartmán s vlastnou sprchou, WC, TV, kuchynkou, chladničkou. Cena za apartmán je 40€/noc pre dve osoby + 50 centov daň za ubytovanie/noc podľa VZN obce Trenč. Jastrabie. Zľavy sa nevzťahujú na obdobie počas Vianočných, Novoročných a Veľkonočných sviatkov.

Ponúkame na prenájom aj 3 samostatné chatky - každá má spoločenskú miestnosť s pecou, kuchynkou, TV, satelit, chladnička, mikrovlnka, taniere, hrnce, príbory, poháre, toalety, sprchu, 3 samostatné spálne pre 8 osôb.

Cena za noc je 95 € za chatku a noc pre 8 osôb + 50 centov daň za ubytovanie/osoba/noc podľa VZN obce Trenč. Jastrabie + spotrebovaná elektr. energia.

Chatky sa prenajímajú samostatne, bez ďalších služieb. Ak máte záujem kúriť v peci, je nevyhnutné priniesť si drevo, resp. narezať suché v lese, alebo si zakúpiť drevené pelety na správe chaty. Pred nástupom na pobyt sa skladá vratná kaucia vo výške 200€ a to ako depozit v prípade poškodenia zariadenia chaty. Táto záloha sa v prípade, že nedôjde k poškodeniu chaty, po skončení pobytu vracia späť. Ak máte záujem, aby bola chata v zime vykúrená pred vašim príchodom, informujte prosím o tom emailom správu chaty. Cena vykúrenia hlavnej miestnosti 10€, vykúrenie izieb - spustenie elektrických telies.  Nástup na chatky je od 12.00 hod. do 17.00 hod.. Odovzdať upratanú chatku je nevyhnutné do 10.00 hod.

Možnosti v lokalite:

  • bowling priamo na chate
  • umelá lezecká stena
  • rozľahlé detské ihrisko
  • WiFi - verejne prístupná sieť, pripojenie zdarma
  • priamo na Inovci - výborné cyklotrasy, turistika, hubárčenie, prechádzky po okolí, zábava, športy, let padákom
  • do 10 km - vodná nádrž na kúpanie, obchody
  • do 15 km - obchodné centrá, historické pamiatky, bary, diskotéky


Na Inoveckej chate poriadame firemné večierky, školenia, semináre, stretnutia a oslavy. 

Dostanete sa k nám veľmi jednoducho:

Z diaľnice Bratislava-Žilina zbehnete pri Trenčíne na cestu smerujúcu na Banskú Bystricu. Asi po 12 km dorazíte do obce Trenčianske Jastrabie, pri obecnom úrade je veľká smerová tabuľa a odtiaľ už pokračujete 9 km priamo ku chate. To isté platí aj zo smeru Bánovce nad Bebravou, odkiaľ je Tr. Jastrabie po hlavnej ceste vedúcej do Trenčína vzdialené 12km. Kto chce, môže prísť autom, alebo ku chate vedú 4 turistické chodníky - asi 2 hod krásnej prechádzky z obcí Tr. Jastrabie (žltá), Mníchova Lehota (zelená, čerevná), Selec (zelená).

Mapa: N 48° 48′ 16″ E 18° 6′ 42″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Michaela Č 29.11.2013, 20:29

    Velmi sa nam pacilo prostredie,aj chata,prijemny personal :)

  • Michaela Ondrušová 29.11.2013, 19:24

    Veľmi dobré ihrisko a taktiež prostredie

  • Katarína Hugyárová 29.11.2013, 17:57

    Veľmi pekná chata, pre zdatnejších turistov odporúčam odstaviť auto a vyšlapať si hore peši. Pre nás lenivejších sa dá ísť priamo k chate na aute, cesta je trošku užšia. Z chaty sa dá isť peši ešte na vrch Inovec, to je taká hodinka. Po krásnej túre sa dá výborne napapať, pre deti je tiež skvelá ponuka napr. parená buchta veľká ako dezertný tanierik :) Sú tam preliezky, ihrisko, aj živé zvieratká, teda keď sme boli my tak tam boli :) Dá sa aj ubytovať aj priamo v chate. Prostredie užasné, jedlo výborné, možem len odporučiť. Len jedna vec, trošku ťažšie sa dá nájsť z hlavnej cesty odbočka :)

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár