23. 04. 2024 Vojtech 15°C Zamračené

9. Nočný pochod 2021

06.06.2021 Autor: Simona
Termín: 12.06.2021 Mesto:Čachtice Zdroj:stránka organizátora
ca

Zdroj: FB Čachtické podzemie

V poradí deviaty nočný pochod odštartuje prezentáciou účastníkov, v sobotu 12.6.2021 od 18:00 v budove Legendarie v Čachticiach. Budova patriaca PD Čachtice sa nachádza na okraji Čachtíc, výpadovke smerom na Častkovce a Podolie v tesnej blízkosti čerpacej stanice Bathory Oil. Po prezentácii účastníkov sa okolo 19:30 vyberieme na turistiku. Tá je smerovaná do lesov v okolí Čachtíc. Trasa je volená tak, aby sa mohli v dvoch bodoch, oddeliť tí, pre ktorých je trasa náročná. Obvykle je však trasa a hlavne tempo volené tak, aby stíhali všetci zúčastnení. Všetko bude záležať od počtu pochodujúcich, ten však teraz nevieme určiť. Občas sa stane, že sa počas trasy udeje nejaká aktivita, ktorú ale väčšinou pripravujeme v deň pochodu a záleží od mnohých faktorov.

Celková trasa vychádza u kratšej varianty na cca 9km a u dlhšej varianty s výstupom na vrch Plešivec, odkiaľ je aj v noci zaujímavý pohľad na údolie Váhu, bude mať asi 14km. Po skončení pochodu sa všetci tí, čo ho celý absolvujú zídu opäť v budove Legendarie. Pred samotným pochodom a tiež po jeho skončení bude možnosť degustácie čachtického vína. Deti majú v rámci vstupného pripravený ako darček, už tradične džús Caprissone. To je taká naša tradícia. Nezabudnite sa vyzbrojiť turistickou obuvou a oblečením a samozrejme svetlom, či už čelovkou, alebo baterkou. Pribaľte si aj niečo na občerstvenie po ceste, celkovo budem na trase asi 4 hodiny. Tešíme sa na stretnutie v Čachticiach.

Pozývame opäť do malokarpatských lesov na príjemnú turistiku po stopách slávnych nočných pochodov rokov minulých. Stretneme sa od 18:00 hod. v priestoroch Expozície Legendaria. Po 19:30 sa vydáme na pochod. Poplatok je 3 eurá. V cene je prehliadka expozícií, účastnícky odznak a špeciálny tiket na hru o zaujímavé ceny.

Kedy a kde: 12. júna 2021 o 18.00 hod.

Malinovského 595, 916 21 Čachtice (Csejte)

Na konci obce v smere na Vrbové je ľavý odbočovací pruh, ktorý vás privedie na bezplatné parkovisko priamo pred schodisko k bočnému vchodu do interiérov. 

 

Napíšte komentár