19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Podujatie štyroch hradov: Cesta za dukátmi

02.06.2021 Autor: Simona, Foto: hrad-beckov.sk
Termín: 03.10.2021 a ďalšie Mesto:Beckov, Čachtice, Uhrovec, Plavecké Podhradie Zdroj:stránka organizátora
Beckov plagat akcia nahlady3 03

Zdroj: hrad-beckov.sk

Kráľ Žigmund, krátko po nástupe na uhorský trón, musí zachrániť svoju manželku kráľovnú Máriu z chorvátskeho zajatia. Vyzbieraním výkupného poverí svojho verného vojvodu Stibora zo Stiboríc. Pomôžte aj vy Stiborovi. Vyrazte na štyri jeho hrady Uhrovec, Beckov, Čachtice a Plavecký hrad. Razte Žigmundove dukáty a osloboďte kráľovnú Máriu zo zajatia.

Čo bude vašou úlohou?
Je to jednoduché. Aby ste pomohli Stiborovi vykúpiť kráľovnú Máriu zo zajatia, budete musieť navštíviť štyroch kastelánov Beckovského hradu, Čachtíc, Uhrovca a Plaveckého hradu. Každý z nich vám dá, alebo vám umožní si vyraziť Žigmundov dukát. Na každom hrade získate mincu s rovnakým rubom, ale rozdielnym lícom. Po vyzbieraní štyroch mincí, nám pošlite fotografiu týchto mincí s lícovou stranou a vašim kontaktom na adresu: mince@hrad-beckov.sk. Môžete tak vyhrať jednu z atraktívnych cien.
Ceny budeme postupne zverejňovať na jednotlivých stránkach hradov Beckov, Čachtice, Uhrovec a Plavecké Podhradie.

Koľko času budete mať?
Príbeh „Cesta za dukátmi“ a putovanie za dukátmi spoločne otvoríme na hrade Beckov 5.6. o 14.00. Na získanie kľúčov budete mať celé leto a či sa vám podarilo napraviť krivdu spáchanú na kráľovnej Márii sa dozviete 2. októbra, kedy podujatie uzavrieme.

A to je všetko?
Zďaleka nie. Táto sezóna bude poučná, zábavná a aktívna. Tešiť sa môžete na množstvo atraktívnych podujatí na štyroch hradoch Stibora zo Stiboríc (zverejňované na stránkach hradov).
Putujte a spoznávajte s nami pomocou pútavého príbehu históriu našich predkov.

Tešíme sa na vás túto sezónu na hradoch Beckov, Čachtice, Plavecký hrad a Uhrovec. 

Napíšte komentár