29. 04. 2024 Lea 25°C Skoro jasno

Detské ihrisko Lúčný koník

Autor: Laura , Foto: sdetmi.com
Adresa:Javorova alej, Chorvátsky Grob - Čierna Voda Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Na Čiernej Vode pri Javorovej aleji v roku 2015 vyrástol nový Rekreapark, ktorého súčasťou je aj detské ihrisko “Lúčny koník” z dielne akad. soch. Jozefa Kliského.

Pri vstupe je vybudovaný drevený altánok – určený na posedenie i na grilovanie. Za ním nájdete veľké ihrisko s hracími prvkami pre menšie i väčšie deti (fitdráha).

Dominantou detského ihriska je bezpochyby obrovský drevený lúčny koník so šmykľavkami.  Na ihrisku však nie je žiadne prekrytie, takže dosť veľká horúčava počas slnečných dní.

Za umelým valom je schovaná veľká trávnatá plocha určená na hranie loptových či iných hier. Súčasťou areálu je od roku 2016 dráha pre BMX/pumptrack jazdcov a malé jazierko.

Pridanou hodnotu oblasti je nová (od roku 2018) cyklotrasa Park city, ktorá má dĺžku 2 km. Vedie zo Základnej a materskej školy do nových lokalít Čiernej vody a je bezpečná pre deti. Pozitívna je aj výsadba stromovej aleje popri cyklotrase.

Dostupnosť (parkovanie): 
Z hlavnej cesty vedúcej cez Čiernu vodu odbočte pri stĺpoch vysokého napätia doprava. Ihrisko nájdete “skryté” za novou budovou Základnej a materskej školy v časti Čierna Voda, na konci ulice Javorová alej. Parkovanie pred ihriskom na dostatočne veľkom parkovisku.

Povrch: Kamienky, tráva, dláždený chodníček.
Vekové  rozpätie: Ihrisko je určené pre deti od 3 do 8 rokov pod dozorom zodpovednej dospelej osoby.

Mapa: N 48° 13′ 28″ E 17° 14′ 39″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár