27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Vrece za vrecom vyčistíme Pečniansky les, Soví les a Hrabiny

28.05.2021 Autor: Laura , Foto: FB
Termín: 06.06.2021 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora
190616639 10159556218933343 1234576322487416416 n

Zdroj: FB/

Vezmime vrece za vrecom a poďme vyčistiť bratislavské lesy! 
Od 28. mája do 6. júna sa v chránených areáloch Hrabiny, Soví les a Pečiansky les budete môcť okrem prechádzky podieľať aj na najväčšej organizovanej akcii tohto druhu. 

Ako bude akcia prebiehať?
Ak sa vyberiete od piatku 28. mája do spomínaných lokalít, na vybraných miestach nájdete informačné tabule spolu s pripravenými, pravidelne dopĺňanými vrecami a rukavicami, ktoré môžete použiť. K dispozícii tu bude aj prehľadný návod, kde je možné naplnené vrecia odovzdať. Zriadené budú za týmto účelom dokopy 4 priebežne monitorované stojiská. Do akcie sa môže zapojiť každý, a to až do 6. júna.
Pomôžete tak vyčistiť tieto prírodné lokality od nahromadených odpadkov. Odpad jednoducho zahodíte na pripravených stanovištiach. 

Po skončení akcie nám s odvozom odpadu pomôže mestská organizácia OLO a spoločnosť Natur-Pack, ktorá vyzbieraný odpad ďalej bezplatne ekologicky spracuje, zoseparuje a zanalyzuje. 
Obyčajnú prechádzku tak môžete povýšiť na dobrý skutok prírode. Sama by to totižto neuniesla. Nám však stačí vrece za vrecom, aby sme ju zbavili odpadkov. 
Magistrát hlavného mesta a VÚB banka vás pozývajú pomôcť a vyčistiť tieto 3 unikátne miesta, ktoré si to určite zaslúžia:
Chránený areál Pečniansky les patrí medzi naše najvzácnejšie lesné biotopy. Okrem toho je významným zdrojom pitnej vody pre mesto. Tým, že siaha až do centra, tvorí niečo ako zelený most medzi mestom a prírodou. 
Chránený areál Soví les je zameraný na ochranu spoločenstiev lužného lesa, ktoré sa tu zachovali napriek blízkosti k centru Bratislavy prakticky vo svojej pôvodnej podobe.
V chránenom areáli Hrabiny nájdete kriticky ohrozený a vzácny rastlinný druh kozinca drsného na Slovensku. 
Poďte s nami pomôcť prírode v Bratislave. 

Napíšte komentár