29. 03. 2024 Miroslav 23°C Skoro jasno

Tatranská múzejná noc tentokrát on-line

13.05.2021 Autor: Zuzka
Termín: 15.05.2021 Mesto:Tatranská Lomnica Zdroj:stránka organizátora
noc muzei 2021

Zdroj: lesytanap.sk

Do celoslovenskej akcie Noc múzeí a galérií sa v tretiu májovú sobotu zapoja aj Štátne lesy TANAP-u. Šiesty ročník Tatranskej múzejnej noci však bude na rozdiel od tých predošlých iba on-line.

Priamo v expozícii sa odohrá pred jednou z diorám koncert skupina Rasdalman, ktorá vznikla v roku 2014 v Poprade okolo básnika a speváka Rasťa Daleckého. Svojím autorským repertoárom sa kapela hlási k súčasnému folku, jej skladby sú inšpirované prírodným a ľudským bytím. 

On-line koncert si budú môcť fanúšikovia Tatranskej múzejnej noci vychutnať priamo na webstránke Štátnych lesov TANAP-u 15. mája 2021. Stačí, ak si kliknete na link, ktorý bude zverejnený na www.lesytanap.sk krátko pred 18.00 hodinou.

Okrem umeleckého zážitku na Vás na webe čaká i virtuálna prehliadka múzea, prostredníctvom dokumentárnych filmov. 

Prvý ročník Tatranskej múzejnej noci sa uskutočnil v roku 2015, jej dejiskom bolo Múzeum TANAP-u v Tatranskej Lomnici, časť programu sa odohrávala aj v exteriéri. Návštevníci sa mohli zoznámiť s prácou výskumníkov a činnosťou Štátnych lesov TANAP-u, priestor dostali aj zaujímaví hostia či dokumentárne filmy o prírode a nechýbali ani prednášky a besedy. Vlani sa podujatie neuskutočnilo pre pandémiu koronavírusu, tento rok sa niektoré múzeá a galérie rozhodli do nej zapojiť aspoň v oklieštenej forme. Patronát nad tohtoročnou celoslovenskou akciou Noc múzeí a galérií prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Napíšte komentár