27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

1. máj na Beckovskom hrade

28.04.2021 Autor: Simona, Foto: hrad-beckov.sk
Termín: 01.05.2021 Mesto:Beckov Zdroj:stránka organizátora
Povest o gajdosovi na Beckove Lucia Vrablicova

Zdroj: hrad-beckov.sk

Mesiac máj je azda jeden z najkrajších mesiacov v roku. Nie nadarmo sa hovorí Máj, lásky čas. Príroda sa prebúdza k životu. A doslovne aj hrad Beckov tento rok vytrhneme z pandemickej uzavretosti a vrhneme ho do života.

Prvého mája sme si pre vás pripravili špecialitu v podobe krstu nahrávky krásnej povesti od Jána Domastu, ktorú narozprávala herečka Divadla Nová scéna z Bratislavy, Lucia Vráblicová. Hudbu vytvoril Viktor Nižník. Nahrávku si budete môcť milí návštevníci voľne stiahnuť na domáce počúvanie zo stránky www.hrad-beckov.sk po prvom máji. Krst prebehne v hradnej kaplnke. Bohužiaľ nie za účasti verejnosti. Záznam však ponúkneme na našich stránkach. Nahrávka je súčasťou väčšieho projektu, kde zatiaľ vyšla nahrávka povesti Bojnický kastelán (Bojnický zámok).

Okrem krstu o 14.00 sme si pripravili fotokútik pre všetkých, čo sa majú radi (ale aj pre tých, čo majú radi niekoho iného). V Severnom paláci na vyhliadke budeme viazať stužky zaľúbencov so sľubmi. Počas dňa budete môcť prejsť hrad a po splnení našej pátracej hry sa vám odhalí hradné tajomstvo. Hra nie je určená len pre deti. Samozrejmosťou sú potom remeselné stánky a dielne ako kováčska, hrnčiarska, sviečkárska a cinárska. Predaj skvelých ovocných vín.

Zažite skvelú atmosféru už túto sobotu na hrade Beckov. Sprevádzané prehliadky bohužiaľ nie sú aktuálne povolené. Hrad si môžete pozrieť individuálne. K dispozícii dostane každý návštevník textového sprievodcu alebo si každú hodinu bude môcť vypočuť zvukovú nahrávku na dolnom nádvorí. Poprosíme návštevníkov, aby rešpektovali aktuálne nariadenia ÚVZ.

Napíšte komentár