24. 04. 2024 Juraj 10°C Dážď

Online Dni mesta Košice

28.04.2021 Autor: Zuzka
Termín: 09.05.2021 a ďalšie Mesto:Košice Zdroj:stránka organizátora
kosice

Zdroj: Mesto Košice

Oslávte s nami ONLINE Deň mesta Košice v telKE

Deň mesta Košice, ktorý pripadá na 7. mája, oslavujú Košičania už tradične niekoľko dní. Práve v tento deň v roku 1369 bola Košiciam, ako prvému mestu v Európe, kráľom Ľudovítom Veľkým udelená historicky prvá erbová listina. 
Je nám veľmi ľúto, že sa ani tento rok nemôžeme stretnúť a spoločne osláviť tieto najpestrejšie dni nášho mesta. Veríme však, že už čoskoro sa situácia spojená s pandémiou upokojí a my sa budeme môcť stretnúť pri ďalších akciách mesta, ktoré pre vás pripravujeme.

PIATOK 30. APRÍLA
17.00 h folklórnym stavaním mája s programom Ej máje, máje.

V SOBOTU 1. MÁJA
je o 17.00 h pre vás pripravená tanečná lahôdka Tanec v meste III., ktorá priblíži najznámejšie a najrozšírenejšie tanečné štýly udomácnené v našom meste.
 V NEDEĽU 2. MÁJA
sa v dopoludňajších hodinách vypravíme na dobrodružnú cestu po východnom Slovensku a Ukrajine s Rozprávkovým mačacím expresom.
Popoludnie (17.00 h) bude patriť naživo vo vysielaní telKE divadelnému historickému predstaveniu Košice 1491.
V PONDELOK 3. MÁJA
o 17.00 h potešíme najmä strednú a staršiu generáciu Košičanov špeciálnou košickou Kaviarňou Slávia Petra STAŠÁKA a jeho hostí: Otta WEITERA, Petru MAXIM ČEGIŇOVÚ, Lýdiu STAŠÁKOVÚ a Petra KOŠČA so sprievodným orchestrom.
UTOROK 4. MÁJ
bude opäť o 17.00 h naživo patriť premiére nového projektu HALIBANDA. Pôjde o hudobno-divadelné predstavenie rockových pesničiek pre deti a rodičov v réžii Romana SORGERA. 
V STREDU 5. MÁJA
vám prinesieme inšpirujúcu sériu Koncertov vo fontáne z Hlavnej ulice mimo mesta do priestoru nad Košickou kotlinou. 
PIATOK 7. MÁJ
Počas najdôležitejšieho dňa osláv o 14.00 h upriamime pozornosť na slávnostný ceremoniál mesta Košice spojený s odovzdávaním najvyšších mestských ocenení.
Večer o 20.00 h vás poteší tradičný Galakoncert s exkluzívnymi hosťami: GLADIÁTOR, Pavol HAMMEL, Tomáš BURANOVSKÝ, tanečné D.S. STUDIO a ďalší... 
V SOBOTU 8. MÁJA
budú oslavy mesta pokračovať spomienkovou udalosťou na výročie oslobodenia a následne hudobným programom Košice DJ´S On Air.
V NEDEĽU 9. MÁJA
sa oslavy Dňa mesta Košice ukončia vyhodnotením veľkej súťaže Košický farebný chodník spojenej so slávnostným vyhlásením výsledkov a odovzdávaním cien víťazom.  

Napíšte komentár