19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Prechádzka v bratislavských lesoch: Lesopark - U Slivu

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com
Adresa:Bratislava, Lesopark - U Slivu Telefón:- www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Pekná prechádzka uprostred bratislavských lesov popri riečke Vydrica, vhodná aj pre bicykle, kolobežky, či odrážadlá.

Asi všetci rodičia poznajú Partizánsku lúku, či Železnú studničku. Väčšina z nás už pravdepodobne navštívila aj ihrisko pod lanovkou na Kamzík, ale kam vedie cesta ďalej? Autobus (linka č.43 - pozor, aby ste nenastúpili na linku smerujúcu na Kačín) vás odvezie až na konečnú zastávku Lesopark. Tu začína naša prechádzka približne 4,5 km po asfalte smerom "ku Slivovi". Odporúčame si odfotiť aj odchody autobusov na cestu späť, keďže v lese neskôr je naozaj slabý signál (resp. tip od našej fanúšičky: radšej na internete pozrieť a uložiť si printscreen, keďže je tam neaktuálny z leta). Cestou tam cesta mierne stúpa, po celom úseku je však už natiahnutý nový asfalt, takže to deti zvládnu aj na kolobežkách, či bicyklíkoch.

Upozorňujeme, že je to frekventovaný cyklochodník, čiže počas pekných dní je tu naozaj rušno a deti treba upozorniť, aby si dávali na cyklistov pozor. V podstate sa nemôžete stratiť, iba raz sa cesta rozdvojuje (pri Druhom kameňolome) a vtedy je potrebné vybrať sa doprava.
IMG 20210328 162425541 HDR

Chodník vedie prevažne popri riečke Vydrica, ale aj popri kameňolome, či rôznych ohniskách a prístreškoch. My sme mali šťastie aj na koníkov, popri ceste sú aj rôzne studničky, domček v korunách stromov, či bažiny a jazierka. Skrátka stále je čo objavovať a skúmať. Pozrite si aj našu galériu kliknutím na náhľady vľavo.

original aaa071f9 5c95 4cbd b858 9a0bfc33cf34 IMG 20210919 153158322

Zdroj: sdetmi.com

Približne po 4,5 km vás aj deti určite poteší príjemný bufet "U Slivu" s výbornou kávou, pagáčmi, či inými dobrotami, alebo si skrátka dáte len prestávku s vlastnými zásobami v okolitých prístreškoch. Bufet U Slivu prešiel v poslednej dobe rekonštrukciou a veríme, že sa im bude dariť, lebo takáto príjemná zastávka uprostred lesa poteší malých i veľkých, či už prídete peši, alebo na bicykloch.

Cesta späť už ide oveľa rýchlejšie, keďže celý čas mierne klesáte, preto určite odporúčame kolobežky, alebo odrážadlá. 
IMG 20210328 163817116

Užite si výlet s deťmi a inšpirujte sa aj v našich ďalších tipoch:

Mapa: N 48° 13′ 24″ E 17° 6′ 13″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár