25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Náš výber filmov a seriálov na február

Autor: MS

Počas karatény si viacerí z nás priplatili za filmové služby ako HBO či Netflix. Aj u nás v redakcii sme tomuto trendu prepadli a preto vám prinášame naše tipy na filmy, či seriály, ktoré u nás mali v tomto mesiaci úspech a stoja za pozretie. Tu je náš výber:


Fate: The Winx Saga  - Winx saga: Osud 

Netflix - seriál 

AAAABaMzxWmTyLKNoaMmjWJUZCdkd1BVs7MZ8A0cUGD6yqRWL4F 3S1yNQ7CEZlkk23eet6wZIM74ZVkbaco7 bCQ9E2bpGj

Zdroj: netflix.com

Ide o hranú verziu populárnej animovanej detskej série The Winx Club. Príjemná oddychovka, ktorá zaujme aj deti od 9+. Víly, mágia, tajomná minulosť hrdinky, zlý nepriateľ, priateľstvo a láska. Všetko namixoavné tak, aby to zaujalo. 

Partia násťročných sa na čarodejníckej univerzite Alfea učí ovládať svoje čarodejnícke schopnosti, držať krok so spolužiakmi a nestrácať hlavu kvôli láske. 


The Big Bang Theory - Teória veľkého tresku

HBO GO, DAJTO, seriál

1 thebigbangth2

Zdroj: CBS

Komediálny seriál, ktorý určite poznáte - beží aj na DajTo - stojí za to. Nie vždy sa nám zadarilo vidieť všetky diely za radom a preto pustiť si to od začiatku a sledovať všetkých 12 seríí zaberie aj trochu viac času.

Briliantní fyzici Leonard a Sheldon sú v laboratóriu úplne geniálni, ale v obyčajnom svete totálne stratení. Našťastie majú po ruke krásnu a slobodomyselnú susedku Penny, ktorá sa ich snaží naučiť pár vecí o reálnom živote.


Doctor Sleep - Doktor Spánok

HBO, HBO GO, film

image

Zdroj: youtube

Ide o voľné pokračovanie hororu The Shining - Osvietenie z roku 1980 s Jackom Nicholsonom v hlavnej úlohe. Voľné pokračovanie nadväzuje na hrôzostrašné udalosti, ku ktorým došlo v hoteli Overlook. Neuznaný spisovateľ Jack Torrance odviezol svoju rodinu do hotela Overlook v Colorade, kde, ako dúfa, znovu nájde inšpiráciu pre svoje dielo. Výmenou za pobyt robí v prázdnom hoteli cez zimu správcu. Namiesto inšpirácie však nájde šialenstvo, ktoré mu prikazuje zabiť jeho ženu Wendy a syna Dannyho

Teraz už dospelý Danny Torrance (Ewan McGregor) sa usilovne snaží vyrovnať so svojím strašným zážitkom z hotela a nájsť kľud v duši. Všetko sa ale zmení vo chvíli, kedy spozná Abru, odvážne mladé dievča obdarené mimozmyslovými schopnosťami označovanými ako „osvietenie“.  Neľútostná bytosť Rose a jej následovníci čerpajú energiu z ľudí, ktorí majú „osvietenie“ a pre svoju nesmrtelnosť sú schopní urobiť čokoľvek. Táto dvojica tak spojí svoje sily a pustí sa s Rose do nemilosrdného boja na život a na smrť.


Firefly Lane - Cesta svetojánskych mušiek

Netflix, Seriál

mmEYJl6nXrBrtu8IBl1GJrcVbcx

Zdroj: imdb.com

Ide o príjemnú oddychovku zacielenú hlavne na ženy. Je to seriál, ktorý obsahovo veľmi neohúri, ale je to pohodovka, ktorá staršie ročníky poteší aj fajn hudbou zo 70. rokov. 

Najlepšie kamarátky Tully a Kate pri sebe stoja v dobrom aj v zlom už od čias dospievania. Ich život, ktorý sa odohráva v súčasnosti, kde každá vedie už svoj dospelácky život, striedaju flashbacky do minulosti, ktoré vysvetľujú ich životnú cestu i príbeh a dokreslujú vývoj ich charakteru. Ich priateľstvo však čaká veľká skúška....


Snowpiercer - Ľadová archa

Netflix, seriál

118770424 4261109523963721 2881411291013728479 o

Zdroj: imdb.com

Seriál, počas ktorého sa nebudete vedieť rozhodnúť, na koho strane stojíte. Napätie a boj o to, čo je správne sa v realite ukazuje ako ťažko zrealizovateľná vec, nakoľko každý bojuje za svoju pravdu.

Planéta zamrzla a v obrovskom vlaku, ktorý krúži po zemeguli, sa poslední ľudia snažia bok po boku prežiť v krehkej rovnováhe.


You -Ty

Netflix - seriál

sddefault

Príbeh o chorobnej láske, stalkovaní a vražde. Všetko, čo sa na prvý pohľad môže zdať ako osud, je vopred premyslený plán, ako získať lásku, priazeň. Veľmi dobrý pohodový serál na večer vyznieva až hrôzostrašne, ak sa to takto niekomu deje aj v realite.

Nebezpečne okúzlujúci a posadnutý mladík je ochotný urobiť čokoľvek, aby sa votrel do života osôb, ktoré ho fascinují.


Dead to Me - Smrť nás spojí

Netflix, seriál

dead to me featured

Zdroj: imdb.com

Trúchliaca vdova - realitná agentka Jen - plná zlosti zo smrti jej manžela, ktorý zahynul pri dopravnej nehode, stretne na podpornej skupine Judy, s ktorou sa stanú napriek protikladným povahám postupne priateľky. Jen sa úporne snaží vypátrať človeka, ktorý spôsobil dopravnú nehodu, pri ktorej zahynul jej muž. Jej zistenie o ich manželstve aj o človeku, ktorý nehodu spôsobil, je však veľmi prekvapivé. Seriál je napriek tragickej téme celkom vtipný a plný rôznych humorných situácii. 

Napíšte komentár