25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Katalóg najlepších detských kníh roka 2020

Autor: MS

Najlepsie detske knihy 2020

Knižnica pre mládež mesta Košice vydala katalóg najlepších detských kníh za rok 2020. Ide o šikovného pomocníka, ktorý poradí pri výbere kníh rovnako rodičom ako pedagógom a tiež priamo čitateľom.

Oslovený tím šikovných a sčítaných ľudí z celého Slovenska, lektorov, blogerov, pedagógov, knihovníkov a proste tých, ktorí sú na to najpovolanejší, bol celý rok v pohybe a sledoval, čo vyšlo, čo ešte len má vyjsť, a čítal, triedil a vyberal tie najlepšie knihy. 

Veberáme z kategórie:

Kniha pre najmenších / 0 − 3 roky

467790 600 602

Kubko sa učí rozprávať
Je skvelá kniha na rozvoj reči pre najmenších. Zameraná je na rôzne zvuky vyjadrené pomocou citosloviec. Pri spoločnom čítaní ich môžu batoľatá po rodičoch nahlas opakovať a tak si trénovať jazýček. Knihu dopĺňajú príťažlivé ilustrácie v tlmených farbách.

9788055643885

Veľká kniha rozprávok o zvieratách
Prekrásna antológia legiend, bájí a príbehov o zvieratách, usporiadaná podľa jednotlivých kontinentov. Niektoré z nich dobre poznáte (Tri prasiatka), iné budú pre vás nové (Anansi a pytón, Dve činčily). Všetky sprevádzajú skutočne pôsobivé a autentické ilustrácie rumunskej ilustrátorky Aitch, ktoré potešia aj vás, nie iba deti.

Knihy pre deti / 4 − 6 rokov

medium skriatkovia

Škriatkovia 
V tejto knižke nájdete všetko, čo ste o škriatkoch nikdy nepotrebovali vedieť, a až teraz zisťujete, ako vám to chýbalo. Hríbik zmizík? Je tu. Premiestňovanie stonožkou či v guľke hnoja? Nepochybujte. Nudofrénia? Muchotrávky mieru? Časovka v zaspávaní? Jasné! Toto je najmilšia encyklopédia roka a my vám v zásade neodporúčame študovať ju pred uspávaním.

1607935567 monika kompanikova hlbokomorske rozpravky

Hlbokomorské rozprávky
Ryba Biba je späť. Po tom, čo ju rok 2013 ovenčil cenami, a po tom, čo bleskovo zmizla z pultov kníhkupectiev, sa vracia teraz, po siedmich rokoch. Nič sa však nezmenilo na jej skvelých morských ilustráciách a na príbehoch niekoľkých morských živočíchov, ktoré medzi sebou vytvárajú spoločenstvá, pomáhajú si alebo sa bránia. Jednoducho, žijú ako my, ľudia.

Knihy pre deti / 7 − 10 rokov

131256490 1114261118988253 5212472073906711087 o

Björn - šesť príbehov jedného medveďa
Knihu pre začínajúcich čitateľov vyberáme veľmi starostlivo. Hľadáme text s jednoznačným fontom, krátkymi vetami a dobrým príbehom. Björn má toto všetko a navyše akúsi prívetivosť a otvorenosť. Možno sa váš malý čitateľ odváži prečítať knihu aj mladším kamarátom alebo súrodencom. Björn pobaví aj ich.

medium efekt domina alebo neviditelne pradivo prirody

Efekt domina alebo neviditeľné pradivo prírody
Čarovne ilustrovaná a pútavo napísaná kniha o tom, čo všetko sa môže stať, keď spravíme malý zásah do zabehnutého systému sveta. 18 nádherných rozprávaní, napríklad o tom, ako súvisia malé komáre so statikou striech, kométy s chobotnicami či vínový pohár s padajúcimi motýľmi.

Knihy pre deti / 11 − 13 rokov

0020822661 Dardaria obalka 1400x2105

Dardaria Ako sa stať geekom a nezblázniť sa
Do dnešného trošku bizarného sveta je ťažké zapadnúť. Čosi o tom vie aj Oskar, prototyp výborného športovca a miláčika školy, ktorý sa cez online RPG svet snaží vysporiadať s nepríjemnou realitou. Strata popularity mu ale ukáže, že aj ľudia nespĺňajúci isté ideály dokážu urobiť nemalé zázraky.

medium kniha prachu druhy diel tajne spolocenstvo

Kniha prachu 2
Pochopiť vlastný svet, porozumieť okoliu, zažiť neopakovateľné dobrodružstvo a nestratiť morálny kompas na ceste za lepším zajtrajškom vám pomôže Malcolm – nový hrdina Pullmanovej trilógie s fantastickým nádychom Temných hmôt. Knihy Prachu nie sú obyčajné, sú výnimočné a s chuťou sa do vás zahryznú.

 Celý katalóg  odporúčaných kníh si môžete pozrieť tu

 

Napíšte komentár