25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Susedský advent

18.11.2020 Autor: Danka, Foto: FB
dnv

Zdroj: FB Devínska Nová Ves

Termín: 21.12.2020 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

Pandémia rozdeľuje, ale aj spája. Svedčí o tom tiež kultúrno-spoločenský projekt šiestich mestských častí 4. bratislavského okresu. Bratislava Tourist Board (BTB) na podnet mestskej časti Dúbravka a v spolupráci s Devínskou Novou Vsou, Devínom, Karlovou Vsou, Lamačom a Záhorskou Bystricou vytvorili jedinečný Susedský advent.

Zdvihne sa opona, ožije divadielko na doskách, ktoré znamenajú svet, predstavia sa kultúrne projekty mestských častí, zaznie hudba, literárne dielo v podobe autorských čítaní. Jednotlivé mestské časti predstavia svoje „domáce“ projekty, kultúru i tradície a prostredníctvom online priestoru či príspevkov v televízii sa o ne podelia s okolitými „susedmi“ a ostatnými Bratislavčanmi. Projekt nadviaže na celoročnú tému objavovania Bratislavy – Turistom vo vlastnom meste.

Natáčanie jednotlivých kultúrnych vystúpení sa už začalo a prebieha počas novembra v Dome kultúry Dúbravka prostredníctvom Dúbravskej televízie. Susedský advent sa bude „vysielať“ v decembri. Reportáže ponúknu aj vizuálno-slovné vizitky jednotlivých mestských častí.

Vysielanie Susedského adventu sledujte od 1. decembra prostredníctvom Dúbravskej televízie a na http://www.dubravskatv.sk/cms/?page_id=41732.

Napíšte komentár